Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Penava maknuo snimku s web stranice grada: 'Došao je dopis'

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ostaje pitanje tko to sustavno djeluje na istu tu djecu i tko ih insinuira i čini od njih mlade nezadovoljne ljude koji ne vole hrvatsku državu ni bilo što što je hrvatsko, rekao je Penava

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava maknuo je spornu snimku na kojoj učenici sjede dok se izvodi hrvatska himna sa web stranice grada. Kaže da ju je maknuo zbog upozorenja pravobraniteljice za djecu. 

- Mogu reći da je pod utjecajem pravobraniteljice, budući sam dobio službeni dopis u kojemu se ukazuje da bi bilo dobro maknuti snimku koja je bila i predmet moje konferencije u smislu ukazivanja na puzajuću velikosrpsku agresiju unutar Vukovara. Jednako tako, snimka je javno dostupna na društvenim mrežama jer je bila dio emisije emitirane na jednoj lokalnoj televiziji - objasnio je Penava za N1

- Uvažavajući instituciju pravobranitelja za djecu i cijeneći da ono što sam htio napraviti, ukazati na sustavno djelovanje na određen broj djece u Vukovaru koju se uči da ne vole i ne poštuju državu u kojoj se nalaze, smatrao sam da je cilj postignut i onaj tko je htio je vidio dokaze koje nitko nije osporio. To su činjenice koje stoje. Zadnje što mi je bio cilj je dovesti bilo koje dijete u opasnost. Nažalost, ostaje pitanje, ali tim će se baviti pravobraniteljica i institucije, tko to sustavno djeluje na tu istu djecu i tko ih instruira i čini od njih mlade nezadovoljne ljude koji ne vole hrvatsku državu ni bilo što što je hrvatsko - rekao je vukovarski gradonačelnik. 

Podsjetimo, sa stranica Grada Vukovar uklonjena je ranije u srijedu snimka učenika vukovarske Tehničke škole srpske nacionalnosti koji sjede za vrijeme izvođenja hrvatske himne na jednom sportskom događaju prošle godine. 

Komentari (87)
  • Da li su ili će djeca biti podučena da se ustanu kada se izvodi himna!!!!!!!

    23. 1. 2019,   19:40
  • Jadno je da to rade vode Srba u HR koji sanjaju i dalje veliku Srbiju i po naputke putuju u tu istu!Seseljovi mali od kuzine !

    23. 1. 2019,   19:50
  • Hrvatski Srbi moraju voljeti Hrvatsku i Hrvatsku razvijati na zdravim ekonomskim, pravnim, socijalnim i demokratskim osnovama. Hrvati moraju poštivati hrvatske Srbe. Svi hrvatski građani moraju voljeti RH. "Oni koji siju žito u Hrvatskoj, a mole Boga da kiša padne izvan granica RH", ne bi ni trebali živjeti u Hrvatskoj.

    23. 1. 2019,   18:41