Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Penava: Nisam impresioniran, deset puta nula je uvijek nula

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Možemo sada sve govoriti -  'poduplat' ćemo timove, udeseterostručit ćemo ih. Moja teza je - deset puta nula je uvijek nula. To je stvaranje nekoga dojma, rekao je Penava

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u subotu u Vukovaru kako ga "ne impresionira pokretanje više postupaka za ratne zločine nakon njegove najave prosvjeda u Vukovaru zbog nedovoljne učinkovitosti državnih službi u procesuiranju ratnih zločina".

Penava je ocijenio kako će se "pravi rezultati tih nastojanja vidjeti kroz godinu do dvije, kao što ga vidimo sada, nakon ovih 27 godina od Domovinskog rata".

Pula: Konferencija za medije premijera Andreja Plenkovića nakon sjednice Vlade O PROSVJEDU U VUKOVARU Plenković: Treba istražiti sve, ne želimo politizirani prosvjed

Jer, ustvrdio je vukovarski gradonačelnik, "možemo sada sve govoriti -  'poduplat' ćemo timove, udeseterostručit ćemo ih. Moja teza je - deset puta nula je uvijek nula. To je stvaranje nekoga dojma". S druge strane, rekao je, ne treba sumnjati u dobru namjeru i treba ljudima dati šansu - stručnim timovima, koji to rade.

Zagreb: Glavni ravnatelj policije o izjavama bivÅ¡eg policijskog istražitelja ISTRAGE ZLOČINA NA OVČARI 'Kajkić je smijenjen jer nisam bio zadovoljan njegovim radom'

Ali, ocijenio je, "rezultat će govoriti", kao što će, vjeruje vukovarski gradonačelnik, "prosvjed najavljen za 13. listopada polučiti određene rezultate".

"Vjerujem da hoće jer neće biti jedini prosvjed. Na godinu 'ide' drugi prosvjed tako da ćemo stvarati kontinuirani pritisak u tome smjeru", najavio je Ivan Penava u izjavi novinarima u prigodi obilježavanja 27. obljetnice ustrojstva 204. vukovarske brigade.

Komentari (62)
  • Ovaj put je Penava u pravu.......dosta više šutnje. a zločinci radi nečijih interesa slobodno šetaju...

    22. 9. 2018,   14:51
  • Pitamo se tko je kriv za propust oko Ovčare, svi sve znali i trebalo je proći 27 godina da netko pokrene i pokuša rasvijetliti sve gadosti koje su urađene tamo.Sramota za sve koji su umotali gadosti u celofan.Ima ih.

    22. 9. 2018,   15:47
  • Zanimljivo je da do trenutka kada Penava pokreće kamenčić na brdu zvanom Ratni zločini i njihovi izvršioci u i oko Vukovara, nije bila predočena niti jedna potjernica, a kamoli da je netko po njoj optužen za svoje (ne)dijelo.

    22. 9. 2018,   15:10