Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Penava objavio snimku djece: Uključili su se policija i DORH

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava objavio je spornu video-snimke na službenim stranicama Grada Vukovara u kojem je prozvao djecu koja ne ustaju na hrvatsku himnu

PU vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezano uz objavljivanje sporne video-snimke na službenim stranicama Grada Vukovara, potvrdili su iz policije za N1.

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava prozvao je djecu koja ne ustaju na hrvatsku himnu. 

Davor Javorović/PIXSELL PENAVA KOMENTIRAO NAPAD: 'Vukovar ima većih problema od sukoba navijačkih skupina'

- Hoćemo li mi danas, 27 godina nakon toga šutjeti na činjenicu da učenici koji školu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu sjede na istu tu himnu" - zapitao je Penava 15. siječnja. 

Reagirala je i pravobraniteljica za djecu, Helenca Pirnat Dragičević.  

MRAK TARITAŠ: 'Djecu u Vukovaru koriste u političke svrhe, to nije dobro'

- Ako mu je stalo do zaštite prava i dobrobiti djece, pozivam ga da sporni video i naziv škole ukloni sa stranica grada. Nismo se osobno čuli, no ovakva preporuka ići će prema njemu - rekla je pravobraniteljica.

Komentari (322)
  • Bravo za Dorh, a silovane zene i obitelji nestalih nek sami traze pravdu i kosti

    22. 1. 2019,   11:34
  • Pena opozorava da se ti mladi srbi nikako kao ni njihovi roditelji koji su palili i žarili po Domovini Hrvatskoj ne uklapaju u Hrvatsku nego sanjaju veliku srbiju i dalje

    22. 1. 2019,   11:23
  • Ne ustajanje na himnu je oblik građanskog otpora, a Hrvatima koji ustaju na himnu ne pada na pamet građanski neposluh, ili otpor, prema vladi koja uništava domovinu, i koja koalira sa strankom koja je bila nosioc velikosrpske agresije na RH. U tome je srž problema.

    22. 1. 2019,   11:43