Obavijesti

News

Komentari 124

Penava je nahvalio Plenkovića: 'Taj prosvjed nije protiv njega'

Penava je nahvalio Plenkovića: 'Taj prosvjed nije protiv njega'
1

Ivan Penava u Zagrebu se sastao s premijerom i rekao kako prosvjed u Vukovaru nije protiv njega ili HDZ-a te da misli kako je Plenković shvatio kontekst njihove priče

VIDEO

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u petak, nakon razgovora u Vladi s premijerom Andrejom Plenkovićem, kako prosvjed koji je najavio za 13. listopada u Vukovaru "nije prosvjed protiv premijera Andreja Plenkovića".

Penava je za N1 televiziju rekao da prosvjed nije udar na premijera i Vladu, jer  je to "moja Vlada, moj premijer i, na kraju krajeva, premijer svih nas", te da je sam došao na razgovor s njime u vezi prosvjeda protiv "šutnje institucija" o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru.

'Policija istražuje ratne zločine, to jedino dovodi do rezultata...'
'Policija istražuje ratne zločine, to jedino dovodi do rezultata...'

"Razgovarali smo o problematici, svatko iz svog kuta, i naravno da ima tu istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu po tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru kako ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv premijera Andreja Plenkovića", kazao je.

Prosvjed jedino za cilj ima pronalazak zločinaca odgovornih za egzekucije u Vukovaru i širom Hrvatske. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve je vrlo  degutantno i na neki način predstavlja ponovno pucanj na Vukovar i žrtve, rekao je Penava.

"Premijer Plenković je za mene dosad najbolji premijer i ima najbolju Vladu. Jesam li ja njega uspio uvjeriti u to da ovo nije kontra njega, to je manje važno. Važno je da ima širinu i mislim da je shvatio kontekst priče", naglasio je Penava.

Udar zdesna: HDZ-ova desnica treći put udarila na Plenkovića
Udar zdesna: HDZ-ova desnica treći put udarila na Plenkovića

Također je ustvrdio kako je koincidencija da se prosvjed događa isti dan kad i Sportske igre Hvidre. Od 12. do 14. listopada održavaju se u Vukovaru 24. "Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata", koje organizira Hvidra, što znači da će u subotu, 13. listopada, na dan prosvjeda, u Vukovaru biti ratni invalidi iz cijele Hrvatske, prenosi N1.

Božinović: Otkivanje zločinca s Ovčare nema veze s prosvjedom

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ustvrdio je u petak da razrješenje slučaja ubojstva hrvatskog branitelja (pripadnika 204. brigade HV-a Damira Kovačića) na Ovčari i otkrivanje identiteta počinitelja s dvojnim državljanstvom (srbijanskim i hrvatskim) koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu i najava prosvjeda u Vukovaru zbog sporosti državnih organa u rješavanju takvih slučajeva nisu međusobno povezani.

Puno prije nezadovoljstva vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave ustrojili smo novi tim u Ravnateljstvu policije i došli do zaključka da ne možemo biti zadovoljni dinamikom razrješenja ratnih zločina pogotovo u Vukovaru i Ovčari, rekao je Božinović novinarima nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih vatrogasnih vozila..

Šatoraši, stožeraši i desničari pokucali na Plenkovićeva vrata
Šatoraši, stožeraši i desničari pokucali na Plenkovićeva vrata

Ta radna skupina u pola godine riješila je dva konkretna slučaja, posvetila se sistematiziranju kompletne dokumentacije i intenzivirala kriminalistička istraživanja, ističe Božinović.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić rekao je kako je radna skupina na čelu sa službenicima Ravnateljstva policije u suradnji s domicilnim policijskim upravama i Državnim odvjetništvom podnijela kaznenu prijavu protiv 49-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina nad zarobljenicima.

Nitko ne može utjecati na kriminalističko istraživanje, jer policijski službenici rade samostalno, neovisno i profesionalno, naglasio je Ćelić i ustvrdio kako su sve informacije koje su dobili od Penave već imali ranije, pa to ni u kojem dijelu nije utjecalo na ono što se dogodilo u idućih par dana.

Istraga je vrlo zahtjevna, potreban je kontinuitet i vrijeme da se dovede do podnošenja kaznene prijave, istaknuo je Ćelić i poručio kako je policiji prioritet razrješenje kaznenih djela ratnih zločina na Ovčari, i bilo gdje drugdje.

 Počinitelj ima dvojno državljanstvo i putem međunarodne pravne pomoći učinit ćemo sve da ga privedemo pravdi, dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa