Obavijesti

News

Komentari 53

Penava u pravoslavnoj crkvi: Ovo je prijeko potreban iskorak

Penava u pravoslavnoj crkvi: Ovo je prijeko potreban iskorak
1

Želim prije svega svojim sugrađanima pravoslavne vjere čestitati Uskrs. Drago mi je da sam radi toga u pravoslavnoj crkvi. Ovo je po meni jedna ljudska gesta s razine gradonačelnika, istaknuo je Penava

VIDEO

Povodom proslave pravoslavnog Uskrsa na molitvu u pravoslavnu crkvu Svetoga Nikolaja u Vukovaru stigao je i gradonačelnik Ivan Penava. S njim u crkvi bio je i predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, kao i član Gradskoga vijeća Vukovara iz redova HDZ-a i hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Savo Manojlović, piše Večernji list.

- Želim prije svega svojim sugrađanima pravoslavne vjere čestitati Uskrs. Drago mi je da sam radi toga u pravoslavnoj crkvi. Ovo je po meni jedna ljudska gesta s razine gradonačelnika kao i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban - izjavio je Penava. Istaknuo je i kako je ovo prvi put poslije Domovinskog rata da je jedan gradonačelnik Vukovara u pravoslavnoj crkvi. 

- Pravoslavni Uskrs čestitao je i na svojoj Facebook stranici. U ime Grada Vukovara i svoje osobno ime, svim pravoslavnim vjernicima upućujem iskrene čestitke povodom blagdana Uskrsa sa željom da ga provedete u miru i zajedništvu, a radost neka vam ispuni domove i srca! Sretan vam i blagoslovljen Uskrs! - napisao je.

Na pitanje očekuje li istu gestu od članova SDSS-a, prije svega članova Gradskoga vijeća, Penava je odgovorio da je to na njima te da je on došao u crkvu povodom Uskrsa prije svega zbog pravoslavnih vjernika. Rekao je da će i dalje čestitati prijateljima i kolegama velike blagdane i dolaziti na crkvene molitve. 

- Ovim činom govorimo dovoljno nego bilo koje riječi. Hoće li druga strana uzvratiti ne znam jer ne bih ovom prilikom govorio više o politici. Svatko svojim djelima neka govori za sebe. Često previše pažnje nam odlazi na nečije riječi, a premalo na djela tko što čini - rekao je Penava.

Predsjednik SDSS-a Grada Vukovara Srđan Kolar rekao je kako je pohvalno da se gradonačelnik Vukovara pojavio u pravoslavnoj crkvi i da takva praksa ne treba biti samo danas nego uvijek u vrijeme velikih crkvenih blagdana. Najavio je kako će i predstavnici SDSS-a biti dio crkvenih obreda u katoličkoj crkvi kada god dobiju poziv za to. Na novinarski upit hoće li poslije ove posjete Penave predstavnici SDSS-a biti i dio Kolone sjećanja 18. studenoga Kolar nije odgovorio nego je rekao kako mora ići jer počinje molitva.

Kako piše Večernji, dolasku Penave prethodilo je pitanje gradske vijećnice SDSS-a Vesne Vujić koja je gradonačelnika upitala hoće li doći na molitvu u pravoslavnu crkvu na neki veliki blagdan. Penava joj je tada odgovorio kako on s tim nema nikakvih problema, da će svakako doći ali i da isto tako očekuje da i vijećnici SDSS-a i drugih političkih stranaka s srpskim predznakom budu i dio događanja na neke velike blagdane kada se odlazi na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata položiti vijenac. Rekao je tada da očekuje i da budu dio i Kolone sjećanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature