Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pence kao Trump: Traži da se istraže poslovi Bidena i sina

None Foto: Yuri Gripas/DPA/PIXSELL 2

Trump je više puta upozorio da je Biden izvršio pritisak na Ukrajinu da otpusti glavnog državnog tužitelja jer je tužitelj pokrenuo istragu o ukrajinskoj plinskoj tvrtki u čijem upravnom odboru je sjedio Hunter Biden

Američki potpredsjednik Mike Pence dao je punu potporu pozivu predsjednika Donalda Trumpa da se istraže poslovi bivšeg potpredsjednika Joea Bidena i njegova sina s Ukrajinom, rekavši da američki narod zaslužuje znati činjenice.

- Američki narod ima pravo znati jesu li potpredsjednik Sjedinjenih Država ili njegova obitelj profitirali od njegova položaja - rekao je Pence novinarima u Scottsdaleu u Arizoni. 

United States President Donald J. Trump Departure A ZBOG TOG TRAŽE OPOZIV Trump bez rukavica: Ukrajina i Kina trebaju istražiti Bidene

U telefonskom razgovoru u srpnju predsjednik Donald Trump je zatražio od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija da istraži Bidena, vodećeg demokratskog kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke kao i njegova sina Huntera.

Former U.S. Vice President Joe Biden addresses the Human Rights Campaign dinner in Washington | Autor: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Taj je zahtjev u središtu istrage za opoziv koju su pokrenuli demokrati u Zastupničkom domu optužujući predsjednika da je zlorabio dužnost koju obavlja kako bi prikupio kompromitirajuće podatke o svom političkom protivniku.

Trump je više puta upozorio da je Biden izvršio pritisak na Ukrajinu da otpusti glavnog državnog tužitelja jer je tužitelj pokrenuo istragu o ukrajinskoj plinskoj tvrtki u čijem upravnom odboru je sjedio Hunter Biden.

U.S. President Trump visits a section of the U.S.-Mexico border wall in Otay Mesa TRUMP BJESNI NA TWITTERU 'Demokrati ništa ne rade, samo troše naše vrijeme na sr*nja...'

Pence, koji do sada uglavnom nije komentirao ovaj politički spor, stao je čvrsto uz Trumpa u svojim opaskama.

- Moj prethodnik je imao sina koji je bio plaćen 50.000 dolara mjesečno da bi bio ukrajinskom upravnom odboru u vrijeme dok je potpredsjednik Biden predvodio nastojanja Obamine administracije u Ukrajini, mislim bi to trebalo istražiti - rekao je Pence. "Predsjednik je vrlo jasno rekao kako vjeruje...da bi to i druge zemlje diljem svijeta trebale istražiti".

Trump Anti-Vaping Announcement HTIO DISKREDITIRATI PROCES Istraga oko veza s Rusijom: Trump tražio pomoć Australije

- Kada vršite drugu po važnosti dužnost u zemlji to ima jedinstvenu odgovornost - ne samo da budete iznad neprimjerenosti, nego da budete iznad izgleda neprimjerenosti, a u ovom slučaju postoje legitimna pitanja koja treba pitati - dodao je Pence u izravnom napadu na Bidena.

Pence je isto tako rekao kako bi demokrati trebali prestati s "beskrajnim istraživanjima" Trumpa. 

Komentari (15)
  • Mislim da kad Ukrajinci saznaju da su Bidenovog sina plačali 50 000 dolara mjesečno, a oni rade za 150 dolara, bit će belaja. Kod nas bi Tramp trebao malo provjeriti takve " Amere" jer kad je dolazio na vlast, kod nas se netko žestoko trudio i dodavao materijale protiv njega i Melani.

    3. 10. 2019,   22:53
  • Puna podrška predsjedniku Trumpu i državnom tajniku Penceu. Treba startati "na prvu loptu". Pa da vidimo "čija majka crnu vunu prede", kako bi rekli naši stari. I da vidimo što će reći gospođa Pelosa ako se ustanovi da su Bideni imali "prste u pekmezu".

    4. 10. 2019,   01:56
  • Opoziv je rezultat Trumpovog čačkanja po njihovim mutnim poslovima. Izborna kampanja nije ni krenula a već ih je zakopao.

    3. 10. 2019,   22:52