Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Perković nije imao adekvatnu zaštitu, smršavio je 30 kila'

None Foto: 3

U Njemačkoj su mu otvoreno rekli da oni neće trošiti svoja sredstva jer on će služiti kaznu u Hrvatskoj, rekao je odvjetnik Anto Nobilo za Deutsche Welle

Liječnici u remetinečkom zatvoru još nisu obavili sve pretrage nakon što je Josip Perković prebačen iz njemačkog zatvora, ali njegov odvjetnik Anto Nobilo rekao je kako se u Njemačkoj nisu adekvatno brinuli za Perkovića, koji je, kako tvrdi, izgubio 30 kilograma. 

- Dolaskom u zatvor Remetinec utvrđena je težina od 66 kilograma. Prije izručenja imao je 94-96 kilograma - rekao je Nobilo za Deutsche Welle

Nobilo kaže da je u Njemačku ponio dokumentaciju i propisane terapije te da je već tada imao nekoliko ozbiljnijih dijagnoza i probleme s tlakom i šećerom. 

VIDEO: IDE U REMETINEC Josip Perković sletio u Zagreb: U zračnoj luci ga čeka policija

- Nije imao medicinsku zaštitu kakvu je trebao i bojim se da je došlo do oštećenja njegovog zdravlja. U Njemačkoj su mu otvoreno rekli da oni neće trošiti svoja sredstva jer on će služiti kaznu u Hrvatskoj - rekao je Nobilo.

Former director of the Yugoslav secret police on trial | Autor: Andreas Gebert/DPA/PIXSELL Foto: Andreas Gebert/DPA/PIXSELL  

Ministarstvo pravosuđa na upit DW-a reklo je da svi zatvorenici imaju pravo na opskrbu lijekovima i drugim medicinskim materijalom te na preventivne preglede i pretrage s ciljem ranog otkrivanja potencijalnih bolesti. Nobilo tvrdi da se to nije dogodilo te kaže da u pet i pol godina provedenih u njemačkim zatvorima nisu „nikada  pregledali Perkovića“ kako bi se utvrdio razvoj pojedine bolesti. 

Tema: Hrvatska

Komentari (31)
  • Secer i tlak su dijagnoze sa kojima ljudi svakodnevno, posve normalno rade. Dobiju svoju redovnu terapiju i to je to. Navikao udbas da ga se percem po duzici miluje kod nas, pa se sokirao kada to u Njemackoj nije dobio.

    24. 7. 2019,   10:09
  • Ova mu je (Nobilu) dobra : "Perković nije imao adekvatnu zaštitu, smršavio je 30 kila". Ali će zato imati sada, prvo ide na kućnu njegu, nakon toga na rehabilitaciju u neke toplice, a poslije možda odigra koji partiju golfa s Mostaćem (ipak su si oni dobri prijatelji).

    24. 7. 2019,   10:35
  • Ovog Nobila su izbacili iz Njemačke zbog svojih pametnih ispada.... takvi se jedino kod nas i mogu baviti bilo cime a da nisu u zatvoru

    24. 7. 2019,   10:07