Obavijesti

News

Komentari 215

Pernar od emira dobio skupi sat: Hvala, Bog ga blagoslovio!

Pernar od emira dobio skupi sat: Hvala, Bog ga blagoslovio!
1

Ivan Pernar na Facebooku se pohvalio poklonom katarskog emira, satom koji stoji oko 20.000 kuna. Ali primanjem takvog poklona, Pernar bi bio mogao imati problema jer je to zabranjeno zakonom o sukobu interesa

VIDEO

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar na svojem se Facebook profilu pohvalio raskošnim poklonom koji je dobio od katarskog emira Tamima bin Hamad al Thanija.

Uz fotografiju poklona, skupocjenog ručnog sata švicarskog brenda Chopard koji na njihovim službenim stranicama stoji 5,100 švicarskih franaka (odnosno oko 32.300 kuna), Pernar je napisao: Hvala katarskom emiru, Bog ga blagoslovio!

No Pernar se primanjem poklona našao u problemu sa zakonom, konkretno sa Zakonom o sprečavanju sukoba interesa.

Naime, tim je zakonom člankom 11 stavkom 3 propisano da dužnosnik, a u tu skupinu spadaju i saborski zastupnici, smije zadržati samo dar simbolične vrijednosti i to najviše u vrijednosti do 500,00 kuna od istog darovatelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Osim toga, peti stavak istog zakona propisuje kako su darovi protokolarne naravi koji prelaze vrijednost od 500,00 kuna te ostali darovi koje dužnosnik ne zadrži kada na to ima pravo, vlasništvo Republike Hrvatske.

Nedugo nakon objave fotografije poklona, Ivan Pernar je objavio novi post, koji prenosimo u cijelosti:

Meni sat ne znači ništa, ali gesta katarskog emira znači puno, on je njom pokazao da me cijeni i ja taj sat mogu vratit njemu, proslijedit državi, poklonit beskućniku na ulici ili nešto četvrto.

Potpuno mi je svejedno, bitno mi je samo da javnost zna da postoje ljudi u svijetu koji me ne smatraju malim mišem kao što to smatra naš premijer ili budalom koja ne zna što priča, a što tvrde korumpirani hrvatski mediji.

Kako mi narede nadležna tijela, ja ću tako postupit sa satom, na srcu mi je samo da javnost zna da me katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani poštuje za razliku od klošara koji me blate po medijima.

 

Kada se stvar zahuktala, i kada je postalo jasno da primanje takvih poklona nije u skladu sa zakonom, Pernar je objavio da je poslao e-mail Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

No ni tu nije stao. Pernar je podsjetio da se katarski šeik u nedavnom posjetu Hrvatskoj sastao i s predsjednicom Grabar Kitarović i premijerom Plenkovićem, samo što oni o darovima nisu obavijestili javnost.

Sadržaj njegove objave prenosimo u cijelosti: 

Katarski emir, šeik Tamim bin Hamad al Thani u službenom je posjetu Hrvatskoj bio prije desetak dana, a koliko je poznato, sastao se s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem. No, istaknuo je, oni ni o kakvim poklonima nisu obavijestili javnost. Teško je povjerovati da je samo Pernar dobio dar, a da nisu predsjednica i premijer jedne države. Da su ga odbili, teško bi uvrijedili katarskog emira. Što je sa njihovim poklonima ne zna se. Poslali smo upit uredu predsjednice kao i glasnogovrniku premijera, a o odgovoru ćemo vas izvjestiti. 

 

U posljednjem je postu istaknuo nezadovoljstvo time kako su mediji prenijeli njegovu objavu.

Zasmetalo mu je, kaže Pernar, da nije vijest to što ga katarski emir poštuje i što mu je poklonom iskazao čast, nego je vijest da je primio preskupi poklon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"