Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pernar s Bunjcem planira izaći na iduće parlamentarne izbore

Ivan Pernar nije siguran hoće li otići u saborski klub HSS-a. Objasnio je zašto osniva novu stranke i ne odlazi u Abecedu demokracije, stranku kojoj ide proračunski novac od njegovog saborskog mandata.

Budući da izlaskom Ivana Pernara saborski klub Živog zida prestao postojati, bivši živozidaš kazao je da mu je cilj osnivati klub zastupnika s nekim, a tek će vidjeti s kim.

- Već imam par poziva. Zahvalio bi Kreši Beljaku što me pozvao u njihov klub zastupnika, ali nisam siguran da ću otići u njega. Pokušat ću iskombinirati nešto drugo, jer će bi u protivnom biti teško raditi u Saboru - kazao je Pernar i poručio kako je strašno da mora izlaziti iz stranke koju je osnovao. 

Upitan dolaze li u obzir za osnivanje kluba s Ivanom Lovrinovićem i Goranom Aleksićem s kojima je blizak, odgovorio je da njih dvojica nisu podržavali ovu Vladu. 

ŽIVI ZID 'Palfi idući tjedan će aktivirati mandat, ali ona ne ide u Sabor'

- S njima je moguća suradnja, ali mora vidjeti kako će oni disati. To je kao u braku, moraju se sve strane složiti, u braku je to dvoje, a u klubu barem tri strane - izjavio je Pernar. 

Iako je samo dan ranije rekao da postoji mogućnost da ode Abecedu demokracije, stranku kojoj dolazi proračunski novac od njegovog saborskog mandata, Pernar ipak kreće u osnivanje vlastite stranke koja će se zvati "Stranka Ivana Pernara". Ne smatra da bi Branimir Bunjac, koji je danas istupio iz Živog zida, morao biti pod njegovom kapom. 

I BUNJAC NAPUSTIO ŽIVI ZID 'S Palfi nema dogovora, ona je kao hrvatska Elena Ceausescu'

- Nikad nisam bio tašt čovjek, bitno je da idemo zajedno na parlamentarne izbore - ustvrdio je. 

Na pitanje zašto ne odlazi u Abecedu demokracije, odgovorio mu je da mu je do tijekom noći od kada je objavio pristupnicu istu do jutros potpisalo 2.700 ljudi, a grupa za članove je narasla već na 6.300 ljudi.

- Cilj mi je pokrenuti novu priču. Znam da je novac koji je u Abecedi demokracije od mog mandata i bio je namijenjen mom političkom radu, ali također sam svjestan da će mediji to pokazati kao čin prevare i gramzivosti, u potpunosti ignorirajući razloge zašto sam ja to uopće napravio - odgovorio je bivši živozidaš. 

Ponovio je da ide na predsjedničke izbore i poručio da je spreman za nove pobjede. Uvjeren je da će birači Živog zida prepoznati tko je autentičan predstavnik njihove opcije, jer trenutno aktualni nominalni predsjednik Sinčić, kaže, to nikako nije.  

Komentari (64)
  • Ako je "stranka ivana pernara" ime njegove nove stranke onda mu savjetujem da promjeni ime jer ovo ne valja.

    7. 6. 2019,   15:12
  • Predlažem da im se stranka nazove Glup i Gluplji, bolji naziv od ovoga će teško naći.

    7. 6. 2019,   18:07
  • Što je sa potpisima za referendum? Koliko ste zaradili rušenjem ŽZ? Mnogi su bili protiv referenduma. Izigrali ste ljude koji su dali svoj potpis. Prošli budete na izborima ko i Bandić.

    8. 6. 2019,   16:48