Obavijesti

News

Komentari 317

Pernar Togonalu: "Nisam kriv što vi nemate 167.000 fanova"

Pernar Togonalu: "Nisam kriv što vi nemate 167.000 fanova"
1

Pernar je prvo usred emisije izvadio mobitel i počeo tipkati poruke, a zatim mu se nije svidjelo pitanje voditelja Mislava Togonala, pa mu je poručio da on nema nikakvu političku težinu...

VIDEO

U Otvorenom na HRT-u u srijedu navečer na temu o budućnosti grada Zagreba, među ostalima, gostovao je i kandidat Živog Zida za gradonačelnika Ivan Pernar, koji je opet imao 'ispade'.

Naime, Pernar je u jednom trenutku, ne poštujući goste u studiju i ne prateći raspravu, izvadio mobitel iz džepa i počeo tipkati. Voditelj Mislav Togonal ga je zamolio da ugasi mobitel jer smeta mikrofonu, ali i zbog elementarne pristojnosti. Pernar je kazao da se ispričava i da će ga ugasiti, ali je i dalje jedno vrijeme nastavio tipkati.

Nakon što ga je Togonal upitao je li legalno i legitimno posjećivati djecu u školama i slikati se s njima, Pernar je rekao kako nitko ne vidi ništa sporno u tome što predsjednica posjećuje vrtićku djecu i dijeli im svoje slike i srpske čokoladice.

Na ponovljeno pitanje jesu li njegovi postupci legitimni ili ne, budući da im šalje SMS poruke da markiraju sa sata i da naprave selfije s njim, Pernar je rekao kako je to sugestivno pitanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jest li vi sudac ili nepristrani novinar? Ne možete vi sugerirati odgovor. Vi možete postaviti pitanje. Neću se s vama natezati kao sa Stankovićem. Molim vas da budete kulturni i postavite pitanje bez sugestije - kazao je Pernar.

- Je li legitimno poslati SMS poruku i pozvati dijete da izađe iz škole i napravi selfije s vama za vrijeme sata - upitao ga je tada Togonal.

- Po mojem mišljenju, djeca imaju pravo na slobodu. Vi možete smatrati da nemaju pravo, da moraju biti zatvoreni u nekoj ustanovi šest sati. Neki smatraju da ne bi smjeli izaći iz škole ni za vrijeme odmora. Mislim da postavljate pitanje koje nema veze s Gradom Zagrebom - rekao je Pernar.

- Ima veze s kampanjom, ovo je emisija o kampanji za gradonačelnika Zagreba - rekao je Togonal.

- Ha gospodine dragi, ja nisam kriv zbog toga što se nitko s vama od djece ne želi slikati, nisam kriv što vi nemate 167 tisuća fanova na 'Fejsu', i što u biti  nemate nikakvu političku težinu. Ako mislite da s provokacijama spram mene možete zaraditi veću plaću ili poziciju na HRT-u, ja vam želim puno sreće, ali ja vam nisam lutak koji će sudjelovati u vašoj predstavi, jer u Gradu Zagrebu postoje puno ozbiljniji problemi - kazao je Pernar.

Pavičić Vukičević: Sigurno nešto dobro radimo, ako je Bandić i dalje favorit

Inače, u emisiji su, osim Pernara, gostovali Sandra Švaljek, Jelena Pavičić Vukičević i Boris Rašeta, novinar i kolumnist 24sata i Expressa.

- Milan Bandić mnogima je trn u oku jer je 16 godina zagrebački gradonačelnik i mnogi bi rado sjeli u njegovu fotelju. Za sve je kriv, a nikako da kažemo da je za puno toga zaslužan. Sigurno nešto dobro radimo, ako je i dalje favorit - kazala je Jelena Pavičić Vukičević, predsjednica GO Bandić Milan 365. 

Pernar: Na pročistaču voda ukraden je cijeli jedan proračun

Pernar je rekao je da Bandiću montiraju i podmeću sitne stvari, dok je ključni problem kriminal koji je napravljen na pročistaču otpadnih voda, koji je koštao 278 milijuna eura.

- Na tom jednom projektu ukraden je jedan cijeli proračun. Kada imate takav makrokriminal, vi niste u stanju voditi grad u ispravnom smjeru - kazao je Pernar.

Reagirala je Pavičić Vukičević istaknuvši da je ugovor o pročistaču voda potpisan 1999., kada je gradonačelnica Zagreba bila Marina Matulović Dropulić.

- Ona je vjerojatno tada, s obzirom na uvjete na tržištu, ugovorila takav aranžman - kazala je.

Švaljek: Puno plaćamo, a dobivamo ništa ili neadekvatno

Sandru Švaljek kod priče o pročistaču najviše smeta to što građani Zagreba svake godine dodatno plaćaju stotinu milijuna kuna za koncesionara, a koncesionar bi trebao plaćati građanima.

- Puno toga mi kroz proračun plaćamo za što dobivamo ili ništa ili neadekvatno - kazala je Švaljek.  

Pernar: Ključna stavka mog programa je prisilna naplata ovrha za Holding

Pernar je rekao da je jedna od ključnih stavki njegova programa - prisilna naplata ovrha za Zagrebački holding, koju provodi, kako je rekao, 'mason Marijan Hanžeković'. Kao dio svog programa istaknuo je još i useljavanje u prazne gradske stanove.

Cijelu emisiju pogledajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 317
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a