Obavijesti

News

Komentari 126

Pernaru raste, a Sinčiću pada: Svake minute gubi jednog fana

Pernaru raste, a Sinčiću pada: Svake minute gubi jednog fana
6

Živi zid kao stranka rapidno gubi potporu svojih Facebook sljedbenika, kao i Sinčić. Birači ipak staju na stranu Bunjca i Pernara, a najgore je prošla Vladimira Palfi koja je izložena masovnim uvredama

VIDEO

Živi zid je zazirao od medija a sve svoje najvažnije poruke su objavljivali na Facebooku. Na njemu su skupljali pratitelje i stvorili pravu stranačku vojsku na društvenim mrežama. Vodeći ljudi Živog zida su bili među najpopularnijim političarima u Hrvatskoj.
Upravo zato su  njihove stranice na Facebooku itekakav indikator na čiju stranu staje članstvo, ali i okreću li im birači leđa. Po grafovima koji objavljujemo, jasno je da Živi zid rapidno gubi potporu, a još više njegov čelnik Ivan Vilibor Sinčić. Ivanu Pernaru i Branimiru Bunjcu, koji su u četvrtak napustili stranku popularnost raste. .
Za izvor podataka smo koristili FrontPage Karmu i Socialbakers koji daju izuzetno točne podatke uzete sa službenih stranica svakog od njih.

Otkako je u utorak kasno popodne krenuo raskol u Živom zidu, Ivan Vilibor Sinčić masovno gubi popularnost. U ponedjeljak je imao 95.402 obožavatelja, a u srijedu poslijepodne 93.997. Samo u srijedu ga je prestao pratili 1241 sljedbenik. Sinčić je tako u prosjeku svaki sat izgubio 58 sljedbenika ili skoro jednoga po minuti! 

Živi zid je razočarao dio njihovih birača. Već kada je počela svađa u utorak popodne je od njih odustalo 167 pratitelja, a jučer ih je prestalo pratiti dodatnih 662 obožavatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Pernar koji ima 275.832  pratitelja i koji je odlučio izaći iz stranke, povećao je za 200 broj svojih pratitelja samo jučer. Danas je objavio da definitivno odlazi iz stranke, vraća se u Abecedu demokracije i sutra ćemo vidjeti jesu li podržavatelji Živog zida to nagradili. Za razliku od svoje bivše stranke i Sinčića, on ima uzlazni trend.

Isto vrijedi i za Branimira Bunjca. Za njega smo morali koristiti drugi alat, ali je vidljivo da je od početka sukoba  i otkako je označen kao remetilački faktor, njemu narasla popularnost i dobio je 500-njak novih pratitelja u samo jednom danu. Bunjac je saborski zastupnik i Ivan Sinčić ga je odlučio suspendirati pod optužbom da želi ići u Europski parlament iako je dogovor bio drugačiji.

Vladimira Palfi, potpredsjednica Živog zida i supruga Ivana Sinčića koju su za samovolju, vođenje stranke iz sjene i autoritarnost optužili i Bunjac i Pernar nije toliko aktivna na svojoj stranici i podaci nam nisu dostupni. Međutim, Palfi dobiva hrpe iznimno negativnih komentara od svojih prijatelja na Facebook profilu. Ispod njene fotografije su uvrede razne vrste koje nije ni pristojno prenositi. Ali neke od poruka su "Odlazi iz politike", "Čestitam na uništenju stranke", "Daj ostavku".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda