Obavijesti

Promo sadržaj

Pet digitalno remasteriranih albuma grupe Aerodrom

Pet digitalno remasteriranih albuma grupe Aerodrom
5

Grupa koja je posebno obilježila rock scenu krajem sedamdesetih i prve polovice osamdesetih godina prošlog stoljeća, Aerodrom, objavila je izdanje “Original Album Collection” s pet digitalno remasteriranih albuma

Jura je istinski roker i rock pjesnik (premda će ga društvo mrtvih pjesnika kao i većinu rokera držati tek za tekstopisca), čija ljubav prolazi svakojaka iskušenja. Ona propitkuje ljudskost, ljudske slabosti i vrline, pa i vlastite, izlažući se sudu javnosti. Uostalom tako funkcionira pravi rock ‘n’ roll, to je glazba rizika, inače bi bio tek ordinarni zvuk nesmiljena zaborava. No, kad je riječ o riziku i širokom pop kontekstu da se poslužim Pađenu bliskom narodnom mudrošću: što je previše ni s kruhom ne valja. I da zaključim u istom tonalitetu: sintagma „obične ljubavne pjesme“ nosi klicu onoga što se u narodu kaže „pile naopako“. Dobri naš Jurica Pađen, čini mi se, ako ništa drugo, zapravo želi vjerovati da se s pjesmom može mijenjati svijet.Junaci ove diskobiografije, usprkos svemu, lijepo su starili ovih 40 godina. Možda nisu zasjeli na vrhunac rokerske piramide kao vršnjaci im iz Parnog valjka i Prljavog kazališta, ali zajedno s njima u njezinim su temeljima. I traju. Nakon toliko godina biti zaglavno kamenje hrvatskog pop-rocka, priznat ćete, nije mala stvar.” – napisao je Siniša Škarica u knjižici izdanja i jasno naznačuje da bez Aerodroma hrvatska i regionalna rock scena ne bi bila ista.

Albumi “Kad misli mi vrludaju” (1979.), “Tango bango” (1981.), “Obične ljubavne pjesme” (1982.), “Dukat i pribadače” (1984.) i “Trojica u mraku” (1986.) dio su ove edicije “Original Album Collection” grupe Aerodrom kao podsjetnik na njihovo stvaralaštvo koje je obilježilo i danas obilježava živote nekoliko generacija. Digitalno remasterirane snimke prava su poslastica za kolekcionare i ljubitelje Aerodroma koji su uvijek znali cijeniti iskrenu i kvalitetnu rock glazbu. A Jurica Pađen i ekipa takvu glazbu stvaraju već nekoliko desetljeća.

Aerodrom je i koncertno vrlo aktivan gdje je Novu godinu dočekao velikim koncertom u Budvi, a njemu je pak prethodion Božićni koncert uz zbor i simfonijski orkestar pod ravnjanjem maestra Alana Bjelinskog u Bjelovaru na kojem su im se pridružili i Maya Azucena i Wayne Ellington.

I ova godina donosi nam od grupe Aerodrom pravu koncetnu poslasticu pa već sada možemo najaviti njihov veliki slavljenički zagrebački koncert, 31. svibnja na Šalati gdje će uz mnogobrojne goste prijatelje obilježiti svojih 40 godina djelovanja te svojim legendarnim hitovima podsjetiti na zlatno doba novog vala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince