Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pet noviteta tehnologije koji će promijeniti svijet

None Foto: Sky 5

Gadgets magazin T3 otkrio je svoje viđenje tehnologije u bliskoj budućnosti, do 2020. godine. Izabrano je pet noviteta koji će promijeniti svijet

Prva od novih dostignuća bit će kamera dovoljno mala da se može implantirati u bilo koji dio čovjekovog tijela. Kamera će se moći staviti u oko, a putem wireless veze korisnici interneta moći će se ulogirati i promatrati svijet kroz tuđe oko.
Na drugom mjestu je super tkanina koja pomoću kretanja čovjeka proizvodi dovoljno kinetičke energije da se pomoću nje može puniti mobilni telefon ili čak dati elektrošok potencijalnom napadaču.
Postojat će i digitalni supersprej za crtanje grafita bilo gdje u svijetu - od Sikstinske kapele do Kineskog zida. Natpisi će biti vidljivi samo uz naočale pomoću kojih će se moći gledati u virtualni svijet.
Uz pomoć nanobota, koji će se od ranog djetinjstva stavljati u ljudsku krv, moći će se mijenjati dužina prstiju ili uzgojiti dodatna koža na stopalima, ako želite trčati po plaži.
Na posljednjemu mjestu našao se virtualni 3D svijet u kojem će se ljudi moći družiti s virtualnim prijateljima i međusobno komunicirati putem kamera.

Komentari (7)
  • bolesno

    4. 1. 2008,   17:05
  • ...hm...zanimljivo..

    4. 1. 2008,   18:11
  • Stvarno katastrofa.

    4. 1. 2008,   14:33