Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pet ozlijeđenih u prvoj utrci s bikovima na ulicama Pamplone

None Foto: Reuters/PIXSELL 23

Pet osoba ozlijeđeno je u prvoj utrci s bikovima na glasovitom festivalu u španjolskom gradu Pamploni, javlja u nedjelju RTVE, citirajući predstavnika bolnice

Svih pet osoba prevezeno je u bolnicu. Troje ih je ozlijedio rog bika, dok ostali imaju potres mozga. Među ozlijeđenima je i 23-godišnji američki građanin iz Kentuckyja, koji je zadobio najteže ozlijede, stoji u izvješću.

Jurnjava uskim ulicama srednjovjekovnog grada do arene trajala je dvije minute i 41 sekundu, javljaju lokalni mediji. Na festivalu se održava ukupno osam utrka.

Kontroverzni festival San Fermin otvoren je u subotu. Tisuće ljudi, tradicionalno obučenih u bijelo i crveno, promatrali su raketu koja je u podne ispaljena s balkona gradske vijećnice.

San Fermin festival in Pamplona | Autor: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nekolicina prosvjednika udruga za zaštitu životinja Peta i Animal Naturalis prosvjedovalo je protiv festivala ispred gradske vijećnice. Prosvjednici su bili obučeni u crno donje rublje, nosili rogove i ležali na podu, čime su protestirali protiv ubijanja životinja u areni.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA:

None Foto: JON NAZCA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 23

Takvi prosvjedi održavaju se redovito unatrag proteklih 16 godina, pišu novine La Vanguardia.

San Fermin festival in Pamplona | Autor: JON NAZCA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: JON NAZCA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Festival u kojem osam dana zaredom šest crnih borbenih bikova juri uskim ulicama grada prema areni, posvećen je zaštitniku grada svetom Ferminu, a održava se od 1591.

Komentari (69)
  • I sad bi ih trebalo žaliti? Bolesnici, jadni bikovi!

    7. 7. 2019,   14:21
  • Festival idiota, zali Bože životinja...

    7. 7. 2019,   14:32
  • E bas su me razocarali bikovi ove godine:D

    7. 7. 2019,   14:36