Obavijesti

News

Komentari 1

Pet požara je još uvijek aktivno i svi su na području Šibenika

Pet požara je još uvijek aktivno i svi su na području Šibenika

Požar u općini Promin gasilo je 90 vatrogasaca iz Drniša, Knina, Promine, Kistanja, Kijeva, Dubravica, Grebaštice, Tisnog, Zadra te vatrogasci koji su došli u pomoć iz Ličko senjske i Primorsko goranske županije

VIDEO

Pet požara i dalje je aktivno na području Šibensko-kninske županije - kod Zatona, u Sapinim Docima kod Primoštena, kod Vinova u Općini Unešić, na Svilaji, te požar u općini Promina, gdje se vatra, koja je u četvrtak navečer zaprijetila naselju Velušić na sreću se nije proširila prema naseljenom području.

Požar u općini Promina, koji je jučer popodne planuo kod Razvođa, gasilo je 90 vatrogasaca iz javnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Drniša, Knina, Promine, Kistanja, Kijeva, Dubravica, Grebaštice, Tisnog, Državne interventne jedinice Zadra, te vatrogasci koji su došli u pomoć iz Ličko senjske i Primorsko goranske županije. Gasila su ga i četiri kanadera te tri air tractora. Cesta Oklaj-Drniš bila je zatvorena od 21,30 sinoć do jutros u 2 sata.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u sve je bilo spremno i za mogućnost evakuacije dijela stanovništva sela Velušić, ali na sreću nije došlo do toga jer se vatra nije širila prema naseljenim dijelovima.

Još nije ugašen ni lokaliziran požar koji je u srijedu planuo kod brda Mrdakovica blizu Vodica i Zatona. Na požarištu je noćas bilo 68 vatrogasaca i 72 pripadnika Hrvatske vojske. I njega su jučer gasile i protupožarne zračne snage. Procijenjena opožarena površina je 650 hektara, izvijestili su iz Centra 112 Šibensko-kninske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Požar kod Vinova u Općini Unešić koji je izbio 10. kolovoza još nije ugašen, a na terenu su vatrogasci iz Unešića i Perkovića.

Jučer se ponovno aktivirao i požar u Sapinim Docima kod Primoštena, koji je bio lokaliziran  u 13,48 sati, ali se u 4,11 sati ponovo aktivirao i na požarište su upućeni vatrogasci iz Rogoznice, Primoštena, Grebaštice, Brodarice, Šibenika, Trogira, Marine i Segeta Vranjica.

Požar koji je sa splitske strane proširio na Svilaju također još nije ugašen, a tijekom noći su ga nadgledali vatrogasci.

Zračne snage angažirane od ranog jutra

Protupožarne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od ranog su jutra angažirane u Šibensko-kninskoj županiji, gdje tri Canadaira gase požar u Promini, a jedan Airtractor je upućen na požarište na Svilaji, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Požar se na Promini razvio jučer u popodnevnim  satima, a gasile su ga zračne snage s ukupno osam protupožarnih aviona. Uz zračne snage gasiteljima na terenu pomažu i 72 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne su snage gasile ukupno pet požara na koje je izbačeno više od 500 vodenih bombi pri čemu je ostvareno oko 70 sati naleta na požarištima.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 222 požara: 79 u Šibensko-kninskoj, 75 Splitsko-dalmatinskoj, 54 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji. Ostvareno je više od 1900 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 57.000 tona vode te su prevezena 263 vatrogasca i vojnika i 32 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Sveukupno su zračne snage gaseći 222 požar u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni izbacile više od 12.000 vodenih bombi na požarišta te utrošile više  od  1.200.000 litara goriva, navodi se u priopćenju MORH-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji