Obavijesti

News

Komentari 14

Pripuz je 'pritvoren' u bolnici: Ne smije izaći iz svoje sobe...

Pripuz je 'pritvoren' u bolnici: Ne smije izaći iz svoje sobe...
1

Sudac istrage odbio je prijedlog odvjetnika Ante Nobila, koji je ponudio jamčevinu kako bi se njegov klijent branio sa slobode. Petru i Anti Pripuzu te još sedmorici odredio je istražni zatvor

VIDEO

Petar Pripuz kojemu je jučer kasno navečer određen istražni zatvor i dalje je u bolnici Sveti Duh. Pod policijskom je nadzorom i ne smije napuštati sobu. 

Podsjećamo, protiv suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza  i još dvanaestorice Uskok je donio rješenje o provođenju istrage. Sumnjiče ga da je osnovao zločinačko udruženje koje je preko fiktivnih računa iz CIOS-a, tvrtke za zbrinjavanje glomaznog otpada, od 2012. do 2017. izvukla 98 milijuna kuna i utajila 22 milijuna kuna poreza.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu za sada nije prihvatio prijedlog obrane da se Pripuzu odredi jamčevina te mjere opreza u obliku zabrane pristupa svjedocima i zabrane obavljanja djelatnosti s otpadom.

Osim za Pripuza i njegova sina Antu, koji je nedostupan pravosuđu, istražni zatvor određen je Mati Juričiću, Zdeslavu Rimcu, Jakši Michieli Tomić, Anti Ljubičiću, Vesni Knežević, Miri Ćurčić i Markici Bajiću.Sa slobode se brane osumnjičeni Vjekoslav Knežević, Goran Paštar, Ivan Nakić i Stipe Buljubašić.

Sudac istrage prihvatio je i prijedlog Uskoka da se osumnjičenicima blokira imovina kako bi se osigurala naplata protupravno stečene imovinske koristi.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.