Obavijesti

News

Komentari 6

Petek: Savjetnik predsjednice Madžar je u sukobu interesa

Petek: Savjetnik predsjednice Madžar je u sukobu interesa
1

Petek je na konferenciji za novinare izjavio da se tu radi o "školskom primjeru sukoba interesa" jer je Madžar, osim što je član Upravnog vijeća u toj gradskoj ustanovi, i ravnatelj privatne Zdravstvene ustanove

VIDEO

Oporbeni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (Naprijed Hrvatska) ustvrdio je u utorak kako se Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, nalazi u sukobu interesa zbog članstva u Upravnom odboru Poliklinike Zagreb, na koje ga je imenovao gradonačelnik Milan Bandić.

Petek je na konferenciji za novinare izjavio da se tu radi o "školskom primjeru sukoba interesa" jer je Madžar, osim što je član Upravnog vijeća u toj gradskoj ustanovi, i ravnatelj privatne Zdravstvene ustanove "Vaš pregled", koja obavlja identičnu aktivnost, odnosno preventive preglede zagrebačkih sportaša.

"Što se događa kod ovakvog sukoba interesa? Financijski se uništava gradska ustanova, jer sportaši iste preglede i pod istim uvjetima mogu obavljati i preko privatne ustanove 'Vaš pregled', čime se smanjuje broj korisnika gradske ustanove, pa time i njezini prihodi", upozorio je Petek.

Istaknuo je kako je Madžar članom Upravnog vijeća imenovan u studenom 2017., čime je dobio uvid u poslovanje Poliklinike Zagreb, da bi nekoliko mjeseci kasnije njegova privatna ustanova pod istim uvjetima počela provoditi identičan program - preventivne preglede za sportaše na području Zagreba.

Petek podsjeća da Poliklinika Zagreb sistematske preglede obavlja već godinama temeljem ugovora o sufinanciranju, za što su u zagrebačkom proračunu u ovoj godini osigurana 2,2 milijuna kuna. To obuhvaća preglede 45.000 sportaša iz zagrebačkih klubova i sportskih saveza, koji za to po članu plaćaju 40 kuna, a Grad subvencionira sa 60 kuna.

"U travnju se na internetskim stranicama Sportskog saveza Grada Zagreba pojavljuje informacija da se pregledi mogu obavljati i u zdravstvenoj ustanovi 'Vaš pregled'. Potom se na stotine email adresa sportskih klubova šalje okružnica pod naslovom 'Sistematski pregled sportaša' u kojoj se obavještava da 'sportašice i sportaši u sustavu zagrebačkoga sporta mogu ubuduće koristiti usluge

Zdravstvene ustanove za medicinu rada i sporta 'Vaš pregled', s obzirom da se i dalje stvaraju velike gužve i duga čekanja za sportske preglede u Poliklinici Zagreb (Borovje i Gajnice)", kaže Petek.

Zatražio je stoga od Bandića i Gradske uprave odgovor je li Madžar u sukobu interesa i na koji je način njegovoj privatnoj ustanovi omogućeno obavljanje preventivnih pregleda zagrebačkih sportaša, kao i uvid u ugovor s Gradom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa