Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Petir: "Ja sam poput Stepinca, a Krešo Beljak kao drug Tito"

None Foto: Pixsell/kombo 3

HSS-ova europarlamentarka kaže kako ju je Beljak osudio bez saslušanja jer mu je konkurentica. Beljak je prije dva tjedna suspendirao Petir i stotinjak drugih HSS-ovaca

Marijana Petir sebe je, nakon subotnje odluke predsjedništva HSS-a o pokretanju postupka utvrđivanja političke odgovornosti zbog osptrukcije izbora, usporedila s blaženim kardinalom Stepincom, a Krešu Beljaka s Titom i Staljinom.

- Ovdje je riječ o političkoj eliminaciji, ima i obilježja kaznenog djela, a uskoro ćemo obavijestiti javnost o sljedećim potezima. Beljak je odlučio da žalbe idu na prijeki sud, a sudili su tako u vrijeme komunizma. Slali su ljude na Goli otok i meni je tako presuđeno - bez saslušanja - javila je N1 televizija.

- Na isti način je suđeno Stepincu. Nadali smo se da je to iza nas, ali vidimo da je u Beljaku reinkarnacija Tita, Staljina i ostalih za koje smo mislili da su ostali u dalekoj prošlosti - kaže Petir.

Krešo Beljak je prije dva tjedna suspendirao Marijanu Petir i stotinjak drugih HSS-ovaca, među kojima je i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Prema Petir, Beljak se ovim postupkom zapravo riješio najopasnijeg konkurenta.

- Jasno je da me miču jer sam najavila kandidaturu za predsjednicu. Beljak i njegovi potpredsjednici pokazali su kukavičluk, a poznato je da naše vođe HSS-a nisu bili kukavice. Pokazali su i strah jer znaju da ne bi dobili izbore da sam ja kandidatkinja, jer članstvo zna da sam ja HSS, a ne oni - rekla je Petir.

Beljak kaže kako je predsjedništvo stranke usvojilo njegov prijedlog velikom većinom glasova i da nitko nije bio protiv. Jedan član predsjedništva bio je suzdržan.

Predsjedništvo HSS-a većinom je, uz samo dva suzdržana glasa, odlučilo da je on njihov kandidat za predsjednika stranke na izborima koji će se održati 22. listopada.

Petir je još dodala kako se “prijekog suda ne boji”. Marijana Petir žali jer se Nenad Matić kandidirao, a nije se javno založio protiv suspenzija pojedinih članova HSS-a.

- Nadam se da iza Beljaka neće doći Beljak - kaže Petir.

Komentari (314)
  • kad bi štel ispast mučenik , napisal bi da sam poput radničke klase , jer me svi ...u !

    1. 10. 2016,   18:09
  • Vi ste oba goli k....,a ne Stepinac i Tito!

    1. 10. 2016,   17:38
  • Živio drug Tito!!!!!

    1. 10. 2016,   19:08