Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medački džep: Pustili trojicu uhićenih, dvojica dobila pritvor

None Foto: Daniel Kasap/Pixsell 4

Krmpotića i još jednog osumnjičenog saslušali su na zagrebačkom Županijskom sudu te su im odredili jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Nakon saslušanja petorice uhićenih zbog navodnog ratnog zločina u Medačkom džepu 1993., zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo trojicu je pustilo na slobodu. Josipa Krmpotića i još jednog osumnjičenog saslušali su na zagrebačkom Županijskom sudu te su im odredili jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još uvijek nije službeno objavilo imena osumnjičenih, kao što ne želi ni otkriti ni detalje samog slučaja. U policiji se saznaje samo da je jedan od privedenih osumnjičen za zapovjednu odgovornost, dok su ostala četvorica osumnjičena kao neposredni izvršitelji ratnih zločina. 

Jedino branitelj Josipa Krmpotića potvrdio uhićenje

Velimir Došen, branitelj Josipa Krmpotića,  jedini je potvrdio uhićenje svojeg branjenika. Josipu Krmpotiću na teret se stavljaju dva kaznena djela, koja je pri iznošenju obrane porekao. Sada čekamo odluku istražnog suca, bit ćemo pozvani za par sati pred suda na Županijskom sudu u Zagrebu koji će odlučiti da li će mog branjenika pustiti da se brani sa slobode ili će mu odrediti istražni zatvor - rekao je Došen, a prenosi HRT.

Podsjetimo, Mirko Norac je zbog operacije Medački džep bio osuđen na šest godina zatvora jer nije spriječio da se u akciji muče i ubijaju civili. Nedavno je izašao iz zatvora. General Rahim Ademi za isti je zločin oslobođen optužbi. 

Komentari (82)
  • na položaju 300 m od moga prije same akcije zaklana su dva pripadnika rijećke specijalne policije, za vrijeme akcije oslobađanja medačkog đepa uhvaćen je četnik sa opasačem zelenim mup rh i češkom zbrojovkom m75,službenim tada pištoljem sjp rh ,taj četnik je razmjenjen živ za hrvatske borce poginule ,dakle mrtve, eto tolko o krvnicima u rh vojsci i mupu , isprićavam se rodbini poginulih hrvatskih specijalaca riječke sjp što ih spominjem al morao sam

    2. 3. 2012,   10:34
  • sramota!!! neka dobro zapamte da nije bilo tih ljudi po kojima danas udaraju da nebi bilo ni njih...

    2. 3. 2012,   10:14
  • kako za sve mogu bit krivi Hrvatsku vojnici ,ali uvijek kako?

    2. 3. 2012,   16:46