Obavijesti

News

Komentari 17

Petrokemiji prijeti obustava isporuke plina i blokada tvrtke

Petrokemiji prijeti obustava isporuke plina i blokada tvrtke
1

Petrokemija je suočena s mogućom obustavom isporuke plina, što može uzrokovati blokadu tvrtke, priopćeno je u četvrtak iz kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva

VIDEO

Petrokemija je suočena s mogućom obustavom isporuke plina, što može uzrokovati blokadu tvrtke, priopćeno je u četvrtak iz kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva. 

"Petrokemija je zaprimila dopis od dobavljača prirodnog plina, Prvog plinarskog društva, o mogućoj obustavi isporuke prirodnog plina Petrokemiji zbog povećanja duga za isporučeni plin, što može posljedično uzrokovati blokadu društva", ističu iz kutinske tvrtke u odgovor na upit Zagrebačke burze o postojanju novih materijalnih činjenica koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu njezine dionice.

U tijeku su razgovori s dobavljačima oko rješavanja novonastale situacije te će Uprava o daljnjim aktivnostima izvijestiti sukladno propisima, kažu u Petrokemiji.

Cijena dionicama Petrokemije u protekla je tri dana pala za nešto više od 17 posto, a i danas je u minusu, koji oko 16 sati, iznosi 3,8 posto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posljednjih dana kutinski se proizvođač mineralnih gnojiva u medijima spominje u kontekstu krize u Agrokoru, s obzirom da su neke tvrtke iz sastava tog koncerna, poput Belja i Vupika, veliki potrošači mineralnih gnojiva. 

Petrokemija je u ožujku izvijestila da je zaključila nove ugovore za opskrbu prirodnim plinom u plinskoj godini 2017./2018. s Inom i Prvim plinarskim društvom, čime je osigurala dovoljne količine plina za planiranu proizvodnju tijekom te plinske godine. 

O zaključenju ugovora s Petrokemijom izvijestila je i Ina, koja je navela kako je potpisan Ugovor o opskrbi prirodnim plinom za isporuku 317 milijuna prostornih metara u plinskoj godini 2017./2018., odnosno od 1. listopada 2017. do 1. listopada 2018. godine.

Prirodni plin ključna je sirovina za kutinsku Petrokemiju, koja je jedan od najvećih hrvatskih potrošača prirodnog plina s godišnjom potrošnjom od oko 620 milijuna prostornih metara.  

Petrokemija je prema nerevidiranim rezultatima poslovanja u 2016. godini ostvarila ukupne prihode od 1,93 milijarde kuna, rashode od 2,02 milijarde kuna iskazavši tako gubitak od 87,3 milijuna kuna koji je 5,6 posto manji nego godinu ranije.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu