Obavijesti

News

Komentari 14

Petrov: Slovenci bi se trebali pomiriti da je arbitraža propala

Petrov: Slovenci bi se trebali pomiriti da je arbitraža propala

Božo Petrov pozvao je birače da izađu na izbore, jer smatra da je vrijeme da se u Europskom parlamentu može čuti glas običnog čovjeka te da se progovori o pravim i realnim problemima.

VIDEO

I Most je predao svoju listu za europske izbore. Nositelj liste Božo Petrov kaže kako su njihovi kandidati ljudi koji će se pošteno, čestito, hrabro boriti za hrvatske interese u Europskom parlamentu. Naveo je kako je 26. svibnja vrlo važan da za Hrvatsku. 

- To je prva prilika u kojoj građani mogu odlučiti u kojem smjeru država treba ići. Zato ih pozivam da svi izađu na ove izbore. Mislim da je sazrelo vrijeme da konačno se u Europskom parlamentu može čuti glas običnog čovjeka, da se u tom parlamentu konačno progovori o pravim, realnim problemima i da se njih krene rješavati - poručio je. 

U Bruxelles će onaj tko bude imao najviše preferencijalnih glasova, neovisno o tome je li prešao prag ili ne. Na pitanje je li spreman otići na dužnost eurozastupnika, odgovorio je: 

- Prevara bi bila kad bih to prešutio, vrlo transparentno sam rekao da ne idem, ja sam tu da pokažem koliko su važni izbori za Hrvatsku i njezinu budućnost i zato želim biti tu, želim im dati potporu za maksimalan uspjeh - zaključio je. .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Zastupnici MOST-a predali DIP-u kandidacijsku listu za EU izbore

Progovorio je i o Davoru Franiću iz SOA-e za koje slovenski mediji navode kao šefa akcije prisluškivanja slovenskih arbitražnih sudaca te za Petrova pišu da je bio Franićev politički zaštitnik. 

- Nemam pojma, nisam ničiji politički zaštitnik, bilo kojeg djelatnika, uostalom ne samo iz sigurnosno-obavještajnih službi nego bilo kojeg djelatnika. Pored svih zakona koje Hrvatska ima, definitivno ne treba bilo kojem službeniku nekakva politička zaštita, ne bi bilo dobro - kazao je. 

Petrov je potvrdio da Franića poznaje iz vremena dok sam bio potpredsjednik Vlade, ali je to, kaže, nešto potpuno normalno.

- Znam ga iz službenih kontakata. Ono što sam iz naslova mogao vidjeti, nakon onakvog debakla kojeg je Slovenija imala oko arbitraže, ovo je čisto saniranje štete, pa u tom svjetlu promatrajte sve ono što se događa. Mogu samo reći da se gospoda iz Slovenije moraju pomiriti s propašću arbitraže, a ne na ovakav način pokušati sanirati štetu - zaključio je Petrov. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji