Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Petrov: Slovenci bi se trebali pomiriti da je arbitraža propala

Božo Petrov pozvao je birače da izađu na izbore, jer smatra da je vrijeme da se u Europskom parlamentu može čuti glas običnog čovjeka te da se progovori o pravim i realnim problemima.

I Most je predao svoju listu za europske izbore. Nositelj liste Božo Petrov kaže kako su njihovi kandidati ljudi koji će se pošteno, čestito, hrabro boriti za hrvatske interese u Europskom parlamentu. Naveo je kako je 26. svibnja vrlo važan da za Hrvatsku. 

- To je prva prilika u kojoj građani mogu odlučiti u kojem smjeru država treba ići. Zato ih pozivam da svi izađu na ove izbore. Mislim da je sazrelo vrijeme da konačno se u Europskom parlamentu može čuti glas običnog čovjeka, da se u tom parlamentu konačno progovori o pravim, realnim problemima i da se njih krene rješavati - poručio je. 

U Bruxelles će onaj tko bude imao najviše preferencijalnih glasova, neovisno o tome je li prešao prag ili ne. Na pitanje je li spreman otići na dužnost eurozastupnika, odgovorio je: 

- Prevara bi bila kad bih to prešutio, vrlo transparentno sam rekao da ne idem, ja sam tu da pokažem koliko su važni izbori za Hrvatsku i njezinu budućnost i zato želim biti tu, želim im dati potporu za maksimalan uspjeh - zaključio je. .

Zagreb: Zastupnici MOST-a predali DIP-u kandidacijsku listu za EU izbore | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Progovorio je i o Davoru Franiću iz SOA-e za koje slovenski mediji navode kao šefa akcije prisluškivanja slovenskih arbitražnih sudaca te za Petrova pišu da je bio Franićev politički zaštitnik. 

- Nemam pojma, nisam ničiji politički zaštitnik, bilo kojeg djelatnika, uostalom ne samo iz sigurnosno-obavještajnih službi nego bilo kojeg djelatnika. Pored svih zakona koje Hrvatska ima, definitivno ne treba bilo kojem službeniku nekakva politička zaštita, ne bi bilo dobro - kazao je. 

Petrov je potvrdio da Franića poznaje iz vremena dok sam bio potpredsjednik Vlade, ali je to, kaže, nešto potpuno normalno.

- Znam ga iz službenih kontakata. Ono što sam iz naslova mogao vidjeti, nakon onakvog debakla kojeg je Slovenija imala oko arbitraže, ovo je čisto saniranje štete, pa u tom svjetlu promatrajte sve ono što se događa. Mogu samo reći da se gospoda iz Slovenije moraju pomiriti s propašću arbitraže, a ne na ovakav način pokušati sanirati štetu - zaključio je Petrov. 

Komentari (14)
  • Alpski Srbi vole izvrtati teze.. zašto ste nam maknuli ljestve a krali smo?

    9. 4. 2019,   14:51
  • Poslajite lovacko drustvo na te alpske srbe zlovence.

    9. 4. 2019,   14:28
  • Pitajte Slovence da li su na hrvatskoj Svetoj Geri slovenski vojnici ili treniraju bijatlonci?

    9. 4. 2019,   14:06