Obavijesti

News

Komentari 100

Petrov: Odnosi na političkom nebu sada su postali problem

Petrov: Odnosi na političkom nebu sada su postali problem
1

Percepcija javnosti je takva da se percepcija prema Vladi srozala. Ono što se događa u Vladi nije tako jako kako se čini. Stvar je volje, kazao je Petrov

VIDEO

Božo Petrov je na Danu poduzetnika u hotelu Westin sudjelovao u panel raspravi "Kako provesti reforme?". 

- Percepcija javnosti je takva da se percepcija prema Vladi srozala. Ono što se događa u Vladi nije tako jako kako se čini. Stvar je volje. Opstrukcije se nisu dogodile niti ovaj put. Meni je žao situacija koje se događaju ovaj put. Na razini članova Vlade nije upitna volja - rekao je Petrov.

Drago mu je da se okrenula percpecija javnosti prema poduzetnicima, kako je rekao moderator - oni vise nisu tajkuni nego oni koji mogu spasiti državu. 

- Sad su političari na redu da odgovore. Opustili su se i mislili da mogu. Drago mi je da se to mijenja - rekao je. Ne vjeruje da su svi članovi vlada bili kočničari. 

- Prva godina je za kadroviranje, druga za pripremu, treća se radi, četvrta je izborna. To je nažalost slučaj i u Hrvatskoj. Ovoga puta je bio drugačiji ciklus. No, odnosi na političkom nebu su postali problem - kazao je.

Petrov niti riječi o Karamarku i Oreškoviću

Nakon panel rasprave, Petrov je samo izašao iz Westina te nije bilo nikakvih izjava vezanih za konferenciju Tomislava Karamarka koji je danas objavio da HDZ kreće danas u opoziv  premijera Tihomira Oreškovića.

Marić: Reforme dolaze na red kad je voda do grla

Na panelu je govorio i ministar financija Zdravko Marić, koji je rekao kako mu je bilo drago čuti govore predsjednice i Gordane Deranje. 

- Mnoge reforme dolaze na dnevni red kad voda dođe do grla. Osobno smatram da, ako danas imamo gospodarski rast, upravo je pravo vrijeme da se reforme počnu provoditi - rekao je Marić. 

Osvrnuo se i na hrvatski porezni sustav koji smatra vrlo složenim i netransparentnim. Kazao je kako stoji iza odluke o povlačenju domaćih obveznica. 

- Investitori su pokazali velik interes, ali i ukazali na zabrinutost zbog političke situacije. Procjena je bila bolje pričekati. Tajming i daljnji koraci idu u skladu s alternativnim scenarijima - rekao je. 
Upitan je kako djelovati ako za 15 dana ne zna u kojem je svojstvu. 

- To sigurno nije olakotna okolnost. Sada nam treba politička stabilnost - rekao je, a s tim se složio i Petrov. 

- Problem je ogromna podjela bez konsenzusa. Trebalo bi postojati četiri, pet najkrucijalnijih tema, projekata, reformi oko kojih mora postojati dogovor - zaključio je Petrov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava