Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pevec još ne želi popustiti, radnici traže stečaj tvrtke

None Foto: Filip Brala/PIXSELL

Na prošlotjednom sastanku vjerovnika i sindikata dogovoren je stečaj s preustrojem. Pevec tvrdi da ima plan kojim bi spasio tvrtku i izbjegao stečaj

Višnja i Zdravko Pevec obećali su radnicima da će u ponedjeljak s Upravom ponuditi posljednje rješenje za spas tvrtke. No, ispričali su se neodgodivim obvezama, te se još nisu pojavili u zagrebačkom sjedištu tvrtke. Prošlog tjedna je na sastanku vjerovnika grupe Pevec i sindikata dogovoreno da se provede stečaj s preustrojem. Radnici Peveca prošli su tjedan prosvjedovali na Jankomiru jer im nisu isplaćene plaće za rujan i listopad, što je oko 4,5 milijuna kuna na mjesec. Za srijedu su najavili i masovne prosvjede. Pevec je već zatvorio centre na Žitnjaku i u Varaždinu, a očekuje se da će uskoro zatvoriti i center u Vrbovcu, Splitu i Zadru, za koje Pevecovi također ne plaćaju najamninu ni režije.

RADNIKE DOČEKALI ZAŠTITARI
U Varaždinu je formirana sindikalna podružnica radnika Peveca. Iako im je rečeno da će u ponedjeljak moći ući u prostore Pevecovog centra gdje se nalaze i njihove privatne stvari, zaposlenike su ispred ulaza dočekali zaštitari. Njih je još u petak angažirao Stjepan Žigmund zbog potraživanja koje njegova tvrtka Siga ima prema Pevecu. Franjo Veble, regionalni povjerenik SSSH, smatra da se spor koji Žigmund ima s Pevecom ne smije rješavati na štetu radnika.

Komentari (9)
  • Čuj komentara, bankrotirao je jer su ga radnici potkradali. Ljubičasta, ako je dozvolio da ga radnici potkradaju, onda si je sam kriv za to, jer je to mogao spriječiti, i to ne opravdava njegovo neisplaćivanje plaća koje su ljudi odradili i zaslužili.

    30. 11. 2009,   14:33
  • E Pevecu, previše si zagrizao...

    30. 11. 2009,   14:59
  • nije mi žao njegovih radnika jer svi bolje upućeni znaju da su ga krali,normalno da je nakrotirao i sad im ne isplaćuje plaće pa nek im se oduži za sve ukradeno..

    30. 11. 2009,   13:43