Obavijesti

News

Komentari 4

Pevec očekuje dobit od 140 milijuna kuna, rast će i plaće

Pevec očekuje dobit od 140 milijuna kuna, rast će i plaće
1

Po riječima predsjednika Uprave Jurice Lovrinčevića, teška vremena su iza Peveca, koji danas posluje u 19 gradova i u 23 prodajna centra te iz godine u godinu bilježi i rast broja centara i zaposlenih

VIDEO

Trgovački lanac Pevec u ovoj godini očekuje da će ostvariti prihode od dvije milijarde kuna, što je 19 posto više u odnosu na prošlu godinu te dobit od 140 milijuna kuna ili 26 posto više, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare, a najavljeno je i ulaganje u plaće djelatnika, novo zapošljavanje i otvaranje novih centara.

Po riječima predsjednika Uprave Jurice Lovrinčevića, teška vremena su iza Peveca, koji danas posluje u 19 gradova i u 23 prodajna centra te iz godine u godinu bilježi i rast broja centara i zaposlenih. Trenutno zapošljava 1.823 djelatnika.

Prosječne bruto plaće u toj trgovačkoj kompaniji u protekle dvije godine porasle su za 10 posto, a Lovrinčević najavljuje da će u 2019. godini uložiti dodatnih 20 milijuna kuna u plaće, čime bi one u prosjeku porasle za 12 posto.

Pritom će se dati na rast najnižih bruto plaća djelatnika u maloprodaji i na skladištu, koje će od 1. siječnja 2019. biti uvećane za oko 1.000 kuna ili oko 24 posto, dodao je. Tako bi sadašnja najniža plaća u Pevecu od 4.100 kuna bruto od iduće godine iznosila 5.100 kuna bruto, pa bi plaća radnika-početnika u Zagrebu bila 4.100 kuna neto.

"Uz ulaganje u plaće, u idućih godinu do dvije u planu je i otvaranje novih prodajnih centara u Vukovaru, Vinkovcima i Splitu, a sredinom studenog ove godine bit će otvoren novi prodajni centar u Samoboru. U nove centre biti će uloženo oko 200 milijuna kuna te će se otvoriti 200 novih radnih mjesta", istaknuo je Lovrinčević.

Naveo je i podatak da je Pevec ove godine, prvi puta nakon stečaja, isplatio dividendu i to u iznosu od 80 milijuna kuna, što čini 75 posto ukupne lanjske dobiti, dok je ostatak dobiti investiran u prodajne centre.

Lovrinčević je rekao i da podržavaju prijedlog o ukidanju rada nedjeljom kao i inicijativu za ukidanje davanja za 13. plaću.

Vezano uz ukidanje rada nedjeljom kazao je kako bi se većina prometa koji se ostvari nedjeljom prelila na subotu i ponedjeljak. Izračunali su tako da bi ukidanjem rada nedjeljom oko 150 milijuna kuna prihoda godišnje izgubili, no vjeruju da bi se dio nadoknadio prodajom u spomenuta dva dana. Dodao je i kako mu je nevjerojatno da se ukidanju rada nedjeljom protive one tvrtke čije matične tvrtke u inozemstvu nedjeljom ne rade.

Lovrinčević je izrazio uvjerenje da je ispred Peveca izuzetno uspješno poglavlje u poslovanju. "U 2019. godini rast ćemo minimalno deset posto u odnosu ovogodišnje prihode. Što se dobiti tiče, još je daleko o tome govoriti, no ne vjerujem da ćemo ići ispod rezultata za ovu godinu. Voljeli bismo da rastemo više, ali to ovisi o mnogo stvari kako će se dešavati na tržištu", zaključio je Lovrinčević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u