Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pevec podiže minimalnu plaću za 1.000 kuna

None Foto: Domagoj Miletic 7

Uz povećanje minimalne bruto plaće za 1.000 kuna, najavljeno je otvaranje novih centara u Vukovaru, Vinkovcima i Splitu te su javnosti predstavljeni novi članovi rukovoditeljskog tima

Prosječna bruto plaća u Pevecu je u protekle dvije godine rasla 10%, a u 2019. Pevec će uložiti dodatnih 20 milijuna kuna upravo u plaće, što je rast od oko 12% na razini tvrtke. Od 01.01.2019. djelatnici Peveca u maloprodaji i na skladištu s najnižom plaćom dobit će povišicu od 1.000 kuna bruto. Radi se o prosječnom postotnom povećanju od čak 24%. Također, u 2019. i 2020. u planu je i otvorenje  novih centara u Vukovaru, Vinkovcima i Splitu, a već sredinom studenog ove godine bit će otvoren novi prodajni centar u Samoboru. Najavljeni su tako planovi tvrtke Pevec d.d. za 2019. i 2020. godinu s naglaskom na ulaganje u plaće zaposlenika. U nove centre u narednu godinu do dvije dana bit će uloženo oko 200 milijuna kuna, a isti će otvoriti 200 novih radnih mjesta. Uz to je Pevec dodatno pojačao svoj tim novim članovima najužeg rukovoditeljskog tima. Pevecu se pridružil Dubravka Štefanac Vinovrški, koja je došla na poziciju direktorice marketinga i korporativnih komunikacija te Marko Rupčić, koji je preuzeo mjesto direktora Pevecoveveleprodaje. 

- Povećanje minimalne plaće za djelatnike u prodaji i na skladištu samo je jedan od koraka u dugoročnoj strategiji naše kompanije koja prepoznaje djelatnike kao našu glavnu pokretačku snagu, a ekipiranje unutar uprave daje nam svojevrsni vjetar u leđa  za daljnji razvoj poslovanja. Ove godine smo isplatili dividendu u iznosu od 80 milijuna kuna, a ostatak dobiti preraspodijelili na investicije u prodajne centre. Čvrsto vjerujem kako je ispred nas izuzetno uspješno poglavlje u poslovanju - izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d.

Najveća ulaganja u plaće i edukaciju zaposlenika dogodila su se u zadnje dvije godine Pevecovog poslovanja. Uprava Peveca na čelu s predsjednikom Uprave Lovrinčevićem intenzivno radi na sistematizaciji pozicija i prilagodbi plaća, znajući da su ljudi presudni za uspjeh svake tvrtke, a posebno ovakve poput Peveca s vrlo ambicioznim planovima. Tvrtka Pevec se kao prva založila za ukidanje rada nedjeljom, a priključit će se i inicijativi za ukidanje davanja na 13. plaću. 

- Pevec je za mene prije svega veliki izazov, gledajući povijest kompanije te poslovni uspjeh u zadnjih nekoliko godina. Obzirom na to da se radi o prvom hrvatskom trgovačkom lancu, a imam bogato iskustvo u međunarodnim korporacijama, veselim se upravo nezavisnosti u krojenju aktivnosti upodručju marketinga i komunikacija primarno za hrvatsko tržište. Vjerujem da je pred nama intenzivno razdoblje razvoja i rasta u svim područjima i trudit ću se da nas tržište kroz transparentnu i atraktivnu komunikaciju još bolje percipira - izjavila je Dubravka Štefanac Vinovrški, nova direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Peveca, koja je na tu poziciju došla iz drogerijskog lanca dm. 

Foto: Domagoj Miletic

- Želim zahvaliti upravi na ukazanom povjerenju i velikoj volji da za Pevec još više otvorimo sve značajnije business to business tržište. Pevec želi postati novi jaki veleprodajni partner za sve tvrtke iz područja gradnje i opremanja, a moja zadaća je razvoj tog segmenta - izjavio je Marko Rupčić, novi direktor sektora veleprodaje, koji je u Pevec došao s pozicije voditelja veleprodaje i projekata Feroterma. 

Foto: Domagoj Miletic

Tema: Promo sadržaj