Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pevec rekao radnicima da iz trgovine uzmu što žele

None Foto: J.Maljak/Pixsell 7

Radnici su blokirali trgovinu u Slavonskom Brodu. Kažu da ne žele ništa sami uzeti jer nisu lopovi. Zdravko Pevec duguje plaće za rujan i listopad

Oko dvije tisuće radnika Peveca u općem je štrajku od srijede jer nisu primili plaće za rujan i listopad. Ukupno dugovanje za plaće sindikati procjenjuju na oko šest milijuna kuna. Radnici i dobavljači podnijeli su zahtjev za stečaj s preustrojem. Josip Baotić koji je preuzeo mjesto jednog od dva direktora u utorak je dao ostavku jer, kaže, nije uspio izvući tvrtku iz krize.

RADNICI BLOKIRALI PEVEC U SL. BRODU
Oko 70 radnika je zatvorilo Pevec u Slavonskom Brodu u srijedu ujutro. Kažu da su, iako im nisu isplatili plaće, namjeravali raditi od 13 do 15 sati za kupce. No to više ne mogu jer su im iz središta tvrtke blokirali blagajne i kompjuterske programe. Župan Brodsko.posavske županije je radnicima dao 20.000 kn, a Zdravko Pevec im je rekao da iz trgovine uzmu što žele. Oni kažu da nisu lopovi. Dodaju da iz trgovine neće izaći već da će u njoj dežurati dan i noć.

SELILI SE ZBOG PEVECA, a SAD OSTALI BEZ POSLA
Hrvoje (28) i Ivana (28) Štirmer su se prije dvije godine doselili iz Požege i unajmili stan da bi radili u Pevecu u Slavonskom Brodu. Danas su njih dvoje bez primanja i čekaju prve novce od bolovanja jer je Ivana tek otišla na porodiljni.
- U ova tri mjeseca da bi preživjeli, platili stan i hranu bavio sam se magijom, vjerujem da ću tako i ubuduće, jer nam Pevec ne nudi ništa konkretno - rekao je Hrvoje.

Komentari (21)
  • Nek Višnja napravi dvije gaže i izvuči će Pevec iz krize!

    2. 12. 2009,   09:38
  • da Bog da, da ti se svi oni koje si sjebo popeli na Visnju.

    3. 12. 2009,   00:37
  • Tvrtka PEVEC nije u krizi, takav tip tvrtke nikad ne može doći u ,,krizu,, jednostavno je namjerno pokradena, u trgovini uvijek ostane zarada, profit, ako se radi pošteno. Ali ne, gazda se želio nenormalno obogatiti u kratko vrijeme po ugledu na mnoge ,,državne poduzetnike,,

    2. 12. 2009,   09:34