Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pevec u suzama: Prvi novci koje dobijem idu za radnike

None Foto: D. Špehar/Pixsell

Zdravko Pevec rekao je u petak kako ne može isplatiti plaće jer su mu blokirani računi. Zatražio je od države pomoć i obećao dati radnicima plaće

Plačemo zajedno s radnicima, kako da im pomognemo kad smo u istoj situaciji, rekao je u petak Zdravko Pevec koji došao sa suprugom Višnjom u Bjelovar tražiti pomoć za spas svoje tvrtke. Rekao je kako radnicima ne može isplatiti plaće jer su mu blokirani svi računi, a robu koju im je ponudio, ne žele uzeti.
- Razumijem da s robom ne mogu kupiti kruh - rekao je Pevec. Njegova supruga Višnja kroz suze je dodala kako će se boriti do kraja da podmiri dugove radnicima,
- Tražimo pomoć od države i prvi novci koje dobijemo bit će za plaće  - obećala je Višnja Pevec. Njezin suprug sastao se ujutro Đurđom Adlešič u sjedištu HSLS-a u Bjelovaru. Nakon sastanka je rekao da su za stečaj krivi sindikati jer su se strani investitori povukli kada su vidjeli da se ispred njegovih centara štrajka.
- Ja sam ih molio da se strpe jer je upravo kraj godine predstavljao priliku da se Pevec spasi - tvrdi Pevec.

Komentari (37)
  • Mrš na cestu stoko, dabog da prosio za koricu kruha

    5. 12. 2009,   08:42
  • nemožete vi plakat zajedno sa radnicima.Naprosto zato jer niste u istom položaju.Vi se vozite u mercedesu još uvijek,a radnicima prijete pljenidbe i ovrhe zbog neplačenih kredita,iskapčanja struje, plina,a za elementarne stvari za život već nemaju duže vrijeme.Krivi ste najviše zbog toga šta im niste rekli istinu o stanju u firmi na vrijeme.Možda bi se nekako snašli dok je još bilo vremena za to.Time ste ih najviše \"zaribali\".I ne brišite suze svilenom maramicom,jer to nisu suze za radnike, već za vas same.

    4. 12. 2009,   20:37
  • Nabavi im one limenke s početka devedesetih u kojima je čisti hrvatski zrak pa im podijeli , to će im biti draže nego da im daš pare .

    4. 12. 2009,   21:00