Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pevec zatvorio svoj centar u BiH i poslao radnike kući

None Foto: Filip Brala/PIXSELL

BiH: Prema nalogu Zdravka Peveca zaštitari su u petak ujutro zatvorili poslovnicu njegove trgovine u Banjoj Luci i radnicima zabranili ulazak unutra

Prema nalogu Zdravka Peveca zaštitari su u petak ujutro zatvorili poslovnicu njegove trgovine u Banjoj Luci i radnicima zabranili ulazak unutra. Na ulazu u trgovački centar osvanula je obavijesti u kojoj stoji da je centar do daljeg zatvoren i kako će radnici o svemu biti obaviješteni. Stotinjak radnika koji su ujutro 'poljubili vrata' traže da im se obrati netko iz rukovodstva kompanije i objasni o čemu se radi. Trgovački centar Pevec u Banjoj Luci otvoren je prošle godine. U njemu je zaposleno oko 200 radnika. Zaštitari su radnike dočekali i pred centrom u Varaždinu. Njih je angažirao Stjepan Žigmund, direktor tvrtke Siga u čijem je vlasništvu i dio prostora u kojem se nalazi Pevec, a za koji već mjesecima nisu platili ni najam ni režije. Žigmund je ogorčen jer Pevec kupuje i Sigine proizvode koje također nisu platili, što bi moglo Sigu odvesti u propast. Zaštitari su blokirali ulaz u Pevecov centar kako bi Žigmund legalnim putem popisao dio robe. Ondje su bili prisutni i odvjetnici, sudski vještak i javni bilježnik, a Pevecov direktor maloprodaje Dražen Kuštelega poslao je radnike kućama. Pevec će biti zatvoren do ponedjeljka.

PEVECOVI VOZAČI PODNIJELI ZAHTJEV ZA STEČAJEM
Sudac bjelovarskog Trgovačkog suda Tomislav Mrazović, zakazao je za 8. idućeg mjeseca ročište radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad 'Pevec – transportom'. Iako se na skupu koji je 18. studenog ispred upravne zgrade u Bjelovaru organizirao predsjednik Sindikata Hrvatskog vozača Miljenko Gočin, 43 radnika pismeno izjasnilo za pokretanje stečaja, zahtjev dostavljen sudu 23. studenog potpisala su samo petorica vozača. Oni potražuju plaće za tri i dnevnice za pet mjeseci. Nakon što sud na ročištu ispita opravdanost zahtjeva biti će poznato dali će transporti u kojima je do prije par mjeseci radilo gotovo 500 vozača otići u stečaj.

Komentari (7)
  • bankrot

    27. 11. 2009,   12:54
  • pa to je dio taktike peveca. on namjerno propada. uzme milijune na poticajima, kreditima i propadaj. banke će uzeti nekretninu i time se zadovoljiti a jedino tko ispašta je narod. zar nitko u vladi ne može zaustaviti tog peveca. zanima me koliko njima daje da to radi???

    27. 11. 2009,   13:06
  • Jadni ljudi, preporučam da provale unutra, iscipelare zaštitare i isprazne trgovine onoliko koliko su im dužni novca.

    27. 11. 2009,   12:53