Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Picula: Bero je napravio odličan posao, za razliku od Plenkovića

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 4

Smatra da je Bernardić ovim rezultatima svakako učvrstio poziciju čelnika stranke. Kaže i kako je SDP u ovu utrku startao kao stranka koja je dosta opterećena unutarstranačkim odnosima, ali da je to bila prekretnica

Veliko iznenađenje jučerašnjih europskih izbora bio je SDP koji je osvojio jednak broj mandata kao i HDZ (po 4), a Tonino Picula se za Media servis osvrnuo na komentare o ziheraškoj kampanji. 

- Mi u SDP-u doista imamo razloga za zadovoljstvo jer smo prebacili normu. To znači da smo prije svega našom kampanjom motivirali građane da uopće izađu na izbore. Kamo sreće da mi tako ziheraški, s kapitalcima, dobrom kampanjom i dobrim porukama nastupimo na svim sljedećim izborima. Mislim da je Davor Bernardić napravio odličan posao za razliku od Andreja Plenkovića - rekao je Picula. 

A SDP JE IMAO I BOLJU LISTU 'HDZ je osvojio malo glasova, a to zapravo i nije slučajnost...'

Dodaje da je Bernardić na listu stavio i otvorene protukandidate kao i ljude koji imaju dosta prigovora na njegov način vođenja stranke. Jedan od njih je prvi Picula, ali i zadnji na listi Ranko Ostojić. Smatra da je Bernardić ovim rezultatima svakako učvrstio poziciju čelnika stranke. Kaže i kako je SDP u ovu utrku startao kao stranka koja je dosta opterećena unutarstranačkim odnosima.

Zagreb: Izborni stožer SDP-a u središnjici na Iblerovom trgu | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Očito je ova kampanja bila prekretnica. Vjerujem da će biti dobar zalog za budući rad - kaže Picula.  Komentirao je i uspjeh Mislava Kolakušića te rekao kako je on oduzeo dio glasova Živom zidu. 

-  On je očito 'pogodio u sridu' i svoju kampanju bazirao na temama koje izrazito tangiraju građane - izjavio je Picula koji je za mandate Suverenista i Amsterdamske rekao kako je puno više HDZ izgubio pojavom različitih još desnijih opcija, nego što je SDP izgubio pojavom lijevih. 

TOMISLAV KLAUŠKI HDZ oprašta sve osim poraza. A Plenković je doživio debakl

- Nakon 5 godina mandata uspio sam za projekt energetske tranzicije prikupiti 12 milijuna eura i nadam se da ću ta sredstva povisiti na barem 75 milijuna eura. Svakako ću se zanimati, kao i u proteklom mandatu, za pitanja sigurnosti. Imate Srbiju, BiH i Crnu Goru koje želje postati članice EU-a, ali pokazuju kronične demokratske deficite i nestabilne su. Za jednu zemlju koja mora zadržati svoju otvorenost i zbog profila proračuna, jer nam 20 posto nam dolazi iz turizma, pitanja sigurnosti i dobrosusjedske suradnje su vitalna - izjavio je.

Komentari (36)
  • Ne bih rekao da je Bero napravio odličan posao. Zapravo, siguran sam za nije. Za njega je odličan posao napravio Plenki i cijeli HDZ. Svjedoci smo solidnog broja njihovih afera i skandala, u koje malo koji ministar Plenkijeve vlade nije na neki način umješan. I to je taj odličan posao za Berin SDP. A takve "odlične poslove" za SDP su radile i HDZ vrhuške prethodnice Račanove i Zokijeve vlade, baš kao što su ministri i dužnosnici u vijeme Ivice Račana i Zokija radili odlične poslove tipa, muljaj i laži, a koji su u konačnici dizali HDZ sa poda. Suma sumarum, posrijedi je drugarsko-gospodski dogovor; prvo ćemo krasti i lagati mi, pa cemo kad ljudima dojadimo, pustiti neko vrijeme da to radite vi, dok ljudi na nas malo zaborave, pa čemo se onda mi vratiti kao dobrice. Pa onda opet ispočetka. I to je to. Odličan posao i drugarskogospodski dogovor.

    27. 5. 2019,   14:02
  • Nije bero napravio dobar nego Plenković loš posao trenutno, ali za budućnost svakako je ovaj drugi bolje investirao.

    27. 5. 2019,   13:58
  • SDP je dobio 4 ali samo 3 idu u parlament. 4. ceka na klupi u slucaju da dode do Brexita.

    27. 5. 2019,   14:07