Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijan bježao od policije, na šest križanja je prošao kroz crveno

Vozač (34) se nije zaustavio na znakove policije već se dao u bijeg. Osim što je prošao kroz crveno bio je pijan i od ranije je imao zabranu upravljanja automobilom

U subotu oko 2.20 sati policajci su na raskrižju Ulice kneza Branimira i Mandlove ulice u Zagrebu pokušali zaustaviti Ford Focus kojim je upravljao 34-godišnjak iz Koprivnice. No, vozač je nastavio voziti Mandlovom ulicom u smjeru sjevera.

Na znakove policajca nije se zaustavio, nego se nastavio kretati suprotnim smjerom kroz Ulicu Dubrava. Prošao je na više crvenih svjetala na semaforu na ukupno šest raskrižja. Na crvenom je prošao na raskrižjima Avenije Dubrave i Grižanske, Avenije Dubrave i Ulice Klin, Zagrebačke i Kneza Branimira, Zagrebačke i Ulice kaktusa, Ulice Ljudevita Posavskog kod trgovačkog centra te kod raskrižja Ljudevita Posavskog sa Slavonskom avenijom i Ulicom Mije Haleuša. Također, dok je bježao napravio je još nekoliko prekršaja, prešavši preko ravne linije na kolniku, vozeći u suprotnom smjeru, a policija dodaje i kako je naglo usporavao. 

- Oko 2.35 sati na Čulinečkoj su ga cesti policijski službenici zaustavili, a budući da je prilikom dovođenja u policijsku postaju pokušao pobjeći, svladan je uz uporabu sredstava prisile. Osumnjičenom je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđen, a nakon toga je smješten u posebne prostorije na otrežnjenje, priopćili su iz policije.

Vozač je imao 0,82 promila alkohola u organizmu, a utvrdili su i da je muškarac pod zabranom upravljao automobilom.

Nakon prekršajne obrade prepraćen je na Prekršajni sud u Zagrebu. Zbog počinjenih prekršaja sudac ga je kaznio ukupnom novčanom kaznom u iznosu većem od 23.000 kuna.

Osim toga, određena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju od 12 mjeseci.

Komentari (22)
  • Zabrana 12 mjeseci? Pa to je za trajno!!!!!!

    26. 2. 2019,   11:42
  • Trajna zabrana upravljanja automobilom.

    26. 2. 2019,   12:34
  • Nekad su ljudi imali postovanja prema policiji i postovali ih ... danas ih sprdaju

    26. 2. 2019,   12:02