Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijan bježao policiji i probio zid kuće, kaznili ga s 12.500 kuna

None Foto: pozega.eu 7

Mladić (22) je bježao policiji u Opelu. U mjestu Trenkovo bez zaustavljanja prošao kroz crveno na semaforu te se nastavio kretati u pravcu Požege. Izletio je s ceste i zabio se u kuću

Poznate su okolnosti koje su prethodile prometnoj nesreći oko ponoći u Požegi, kad je mladić s automobilom probio zid kuće i završio u dnevnoj sobi. Bio je pijan, a policiji je bježao više od 15 kilometara.

Sve je započelo u Velikoj u ponedjeljak oko 22.45 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana, gdje su policajci prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti Opel zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je s 1,49 promila upravljao 22-godišnjak, piše Požega.eu.

POGLEDAJTE VIDEO

POŽEGA: BJEŽAO JE POLICIJI Autom uletio u sobu: 'Da sam ostao gledati TV ne bih bio živ'

Za njim su upalivši svjetlosno-zvučne signale krenuli policajci, no vozač se nije zaustavljao već je nastavio vožnju gdje je u mjestu  Trenkovo bez zaustavljanja prošao kroz crveno na semaforu te se nastavio kretati u pravcu Požege.

Tu je na raskrižju Ulica Cernička i Luka put, uslijed neprilagođene brzine, udario u živicu, a potom u zid kuće u vlasništvu 73-godišnjaka.

Foto: pozega.eu

Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12,5 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova.

Kolik je poznato, to je za sada najveća izrečena novčana kazna i zapriječeno upravljanje vozilom uz negativne bodove koje je izrekla Policijska postaja Požega nakon donošenja novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, navodi Požega.eu.

Foto: pozega.eu

Foto: pozega.eu

Foto: pozega.eu

Komentari (24)
  • ako to nije za 6 mjeseci zatvora ( minimalno ), oduzimanje vozačke na 2 godine uz obavezno liječenje, onda ne znam šta je. Bježao policiji, prošao kroz crveno i 1,49 alkohola ?????

    10. 9. 2019,   11:35
  • Bježanje od policije i probijanje zida kuće vrijedno prekršajne prijave?

    10. 9. 2019,   11:18
  • Svaka cast na velikim kaznama al mislim da je to banana vuce se po sudovima biti ce minimalna najbolje ovak vozacku uzet odnet kod konduktera i nek ju precvika bar na 10 godina pa da vidis

    10. 9. 2019,   11:28