Obavijesti

News

Komentari 177

Pijan divljao cestom pa pogazio pješake: Žao mi je te obitelji...

Pijan divljao cestom pa pogazio pješake: Žao mi je te obitelji...
1

Nikola Kovačević (26) se 11. travnja ove godine na zagrebačkom Kvatriću, vozeći Audi pod utjecajem alkohola, pri brzini od 108 kilometara na sat zabio u skupinu pješaka

VIDEO

Svjestan sam boli koju sam prouzročio obitelji stradalih. Osim njihova života, uništio sam svoj i s tim ću se morati nositi do smrti, rekao je suznih očiju Nikola Kovačević (26) u sudnici Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu, gdje mu je u srijedu počelo suđenje zbog prometne nesreće koju je pijan skrivio 11. travnja 2016.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tad se u Audiju A3 s 1,92 promila alkohola u krvi brzinom od 108 kilometara na sat zabio u skupinu pješaka te usmrtio supružnike Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67) te lakše ozlijedio još dvoje ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08

- Oko sedam sati otišao sam na posao u Croatia osiguranje. Cijeli dan nisam ništa jeo, a poslije posla, negdje oko 17 sati, s prijateljem sam otišao u kafić. Do 20 sati popio sam šest ili sedam piva od pola litre i još pet ili šest Jack Danielsa - branio se Kovačević.

Nakon toga je sjeo u auto te je u 21.48 sati pokosio pješake i zabio se u prometni stup. Potom je pješice pokušao pobjeći, ali uhvatio ga je građanin. Dok je čekao policajce, negodovao je i, tvrdili su građani koji su se zatekli na Kvaternikovu trgu, vikao: “Znate li vi tko sam ja? Ja mogu sve!”. Zbog toga ga optužnicom terete i za nepružanje pomoći unesrećenima, za što se bivši nogometaš Kovačević ne smatra krivim.

- Pitanje je da li je, nakon što je udario i u semafor te su se aktivirali zračni jastuci, uopće mogao vidjeti što se događa izvan auta - rekao je odvjetnik okrivljenog Rafael Krešić.

Dodao je kako je Kovačevićev stupanj alkoholiziranosti bitno utjecao na njegovu sposobnost percepcije te da je dvojbeno je li uopće bio u stanju pružiti pomoć s obzirom na težinu ozljeda preminulih. Stoga je obrana predložila provođenje kombiniranog toksikološko-psihijatrijskog te prometnog vještačenja, kao i ispitivanje dvaju svjedoka koji su potrčali za Kovačevićem kad je pokušao pobjeći i uhvatili ga.     

Tri mjeseca u pritvoru

Kovačević je bio tri mjeseca u pritvoru, a 12. srpnja izašao je na slobodu uz jamčevinu od 550.000 kuna.  Krajem srpnja ove godine na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu potvrđena je optužnica protiv njega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prijeti mu više od 12 godina zatvora?

Optužnicom se Kovačević tereti za izazivanje prometne nesreće s više poginulih osoba za što je predviđena kazna od tri do dvanaest godina zatvora, ali i za nepružanje pomoći jer je nakon nesreće pokušao pobjeći s mjesta događaja, za što je predviđeno do tri godine zatvora.

Kako stoji u optužnici, tog 11. travnja u 21.30 sati Kovačević je prema Kvatriću jurio Maksimirskom cestom vozeći čak 68 kilometara na sat brže nego što je dopušteno. U jednom trenutku zbog velike koncentracije alkohola u krvi izgubio je nadzor nad automobilom te je desnim prednjim kotačem udario u nogostup, a zatim i u kameni okvir ograde koja se nalazi na ulazu u pothodnik, nakon čega je prošao kroz raskrižje s Domjanićevom ulicom. U tom nekontroliranom kretanju automobil je zatim pokupio i metalnu ogradu koja je potpuno izletjela iz ležišta, potom i semafor i nekoliko plastičnih kanti za smeće te prometni znak, a na kraju je petnaest metara dalje udario u supružnike Kusalović, dok su se drugi pješaci spasili u zadnji čas skočivši s nogostupa.

'Muškarac je ležao u nesvijesti, a žena je obilno krvarila'

U tih dvadesetak metara, koliko je Kovačeviću trebalo da se zaustavi, udario je i u dva automobila od kojih je jednim upravljao svećenik Kristijan Stojko.

– Osjetio sam udar nekih predmeta u desnu stranu svog vozila i čuo “pucketanje”. Zaustavio sam se i izašao iz auta da vidim što se dogodilo, a tada sam ugledao starijeg muškarca kako leži u nesvijesti i pokraj njega ženu koja je obilno krvarila – dio je Stojkova iskaza. 

Kovačević je pred tužiteljima na ispitivanju u srpnju kazao da ne želi čitati zapisnik o nesreći, niti želi da mu ga pročitaju.

- Uopće se ne želim svega toga prisjećati – kazao je tada Kovačević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a