Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijan je prijetio supruzi i djeci: Sve ću vas ubiti i zapaliti kuću

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pijani 48-godišnjak koji je prijetio supruzi i djeci da ide po oružje i da će ih sve pobiti i zapaliti ispitan je zbog četiri kaznena djela prijetnje. Sutkinja mu je odredila istražni zatvor

Općinsko državno dovjetništvo u Varaždinu ispitalo je 48-godišnjaka zbog četiri kaznena djela prijetnje. Sumnjiči ga se da je 7. listopada ove godine u obiteljskoj kući u Druškovcu u pijanom stanju rekao svojoj supruzi i troje djece da ide po oružje i da će ih sve ubiti ako ih nađe u kući kada se vrati.

Zbog njegovih prijetnji, ukućani su pobjegli u kuću u Ivancu. Sumnja se da je osumnjičeni nakon toga mobitelom rekao svom sinu da se svi moraju vratiti kući jer će inače zapaliti klijet i obje kuće zajedno s njima te da će sutra ubiti suprugu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 48-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.  

Komentari (10)
  • Dobro ga izudarat treba

    23. 10. 2018,   10:03
  • Sada postoje dvije verzije koje će se dogoditi: prva je ta da se radi o "kroneru" koji inače radi senzacije i sr*nja, ali će se malo smiriti, jer zapravo je se*onja koji samo voli tlačiti slabije od sebe kad se narolja - laje, ali ne grize i tako će nastaviti dok se ne razvedu ili će ga obitelj trpiti godinama i pomiriti se s tim da je on takav. Druga verzija je ta da će se ubrzo, što je vrlo izvjesno, vratiti kući svojim "najmilijima", nastaviti gdje je stao i prije ili kasnije, djelomično ili u cijelosti, stvarno i napraviti ono čime prijeti. Znači to su verzije i nije sigurno koja će se dogoditi. Ono što JEST sigurno u ovom i u svim drugim sličnim slučajevima je činjenica da sustav gotovo nikako neće pomoći potencijalnim budućim žrtvama, jer se, unatoč svoj sili naoko dobrih zakona, sustav zapravo ne zna nositi s tom problematikom. Za neke stvari kriv je loš sustav, za neke naš opći mentalitet, ali bez obzira tko ili što je krivac, činjenica je da stvari ne funkcioniraju dobro.

    23. 10. 2018,   10:21
  • Danas vise nista nesmijes reci ni u vlastita cetiri zida, odmah si u zatvoru. Vratite komunizam, tada si bar smio u svojoj kuci slobodno pricati.

    23. 10. 2018,   10:06