Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijan je zapalio očevu kuću: 'E, pa sad se nemaš gdje vratiti'

None Foto: Poslao čitatelj

NETRPELJIVOST: J. K. (43) za šibicama je posegnuo kako mu se otac A. K. (75), koji treba izaći iz zatvora, ne bi imao kamo vratiti. Izmjereno mu je 1,72 promila alkohola

Susjed nam je u četvrtak malo prije 21 sat pokucao na vrata i rekao da sklonimo djecu jer je zapalio kuću. U prvi mah ostali smo u šoku kad smo vidjeli da gori kuća udaljena samo nekoliko metara od naše, rekao nam je M. B. iz Bukovačkog Antunovca pokraj Slatine.

Iako nisu bliski sa susjedom, nisu očekivali takav užas.

POŽAR KOD SLATINE Došao susjedima i rekao: Djecu sklonite jer sam zapalio kuću!

- Što da se to dogodilo malo kasnije tijekom noći, da smo supruga i ja zaspali, a ne samo djeca. Svi smo mogli izgorjeti – rekao je uznemireni susjed, koji je među prvima pozvao pomoć. Malo kasnije virovitička je policija uhitila palikuću, koji će kazneno odgovarati zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

J. K. (43), kojemu je izmjereno 1,72 promila alkohola u krvi, u četvrtak oko 20.50 sati zapalio je obiteljsku kuću, čiji je vlasnik njegov otac A. K. (75). Požar su lokalizirali djelatnici JVP-a Slatina i DVD-a Nova Bukovica, a u potpunosti je ugašen u 22.40 sati.

- Mogu samo reći da vlasnik nije kod kuće te da se radi o obiteljskim razmiricama o kojima mi ne možemo govoriti – rekao je Josip Štajduhar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske.

POŽAR JE UGAŠEN Izgorio je kat i krovište kuće u Slatini: Nitko nije ozlijeđen

Vlasnik kuće, prema pričanju mještana Antunovca, trebao je doći kući u petak ili ponedjeljak nakon što odsluži višegodišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnog delikta.

- Koliko znam, ta je obitelj imala vrlo mnogo problema, još od kada su izbjegli iz BiH. Priča se da je u Njemačkoj otac ubio suprugu, što je njegov sin, navodno, vidio. Za to je A. K. u Njemačkoj dobio deset godina zatvora. Sin i otac od tada nisu bili u dobrim odnosima - rekao je jedan od mještana Bukovičkog Antunovca koji su došli vidjeti zgarište kuće.

- J. K., koji je živio u dvorišnoj zgradi, nije se slagao s tim da mu se otac vrati u kuću i zbog toga ju je zapalio. Žao mi ga je jer on je, po svemu sudeći, bolestan i trebat će mu pomoć da nastavi živjeti – dodaje susjed.

Komentari (59)
  • Pravilno je postupio. Nasilje se nikad ne oprasta , a ubojstvo majke, nemamo sta pricat. Heroj

    22. 2. 2019,   22:10
  • Da ga je rijesio kad je on mamu njegovu sad bi odrobijo i zivio tu.

    22. 2. 2019,   21:58
  • "kazneno odgovarati zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom." odnosi li se ova izjava i na ministra zdravstva koji je izjavio kako meso iz Poljske nije opasno i može se jesti.

    22. 2. 2019,   21:35