Obavijesti

News

Komentari 38

Pijan vozio 120 km/h, zabio se u svadbenu kolonu i ubio dvoje

Ante Bigava (37) je 4. listopada 2014. izazvao nesreću u Crivcu kod Čavoglava u kojoj je poginuo mještanin Crivca Filip Svalina (82) i tada 22-godišnjii Dalibor Svalina. Bigavi je počelo suđenje...

VIDEO

Na splitskom Općinskom sudu u utorak je, gotovo tri godine nakon tragične prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi,  počelo suđenje Anti Bigavi (37), zvanom Gale, iz Crivca.

Bigavu Općinsko državno odvjetništvo tereti da je 4. listopada 2014. godine, u 18.20, vozeći BMW s najmanje 1,45 promila alkohola u krvi, izazvao nesreću u kojoj su poginuli mještanin Crivca Filip Svalina (82) i tada 22-godišnji Dalibor Svalina koji se nalazio s Bigavom u vozilu.

Naime, njih su dvojica bili dio svadbene kolone, no nakon što je svadbena kolona krenula prema crkvi, Bigava je okrenuo automobil i pojurio u drugom pravcu velikom brzinom.

Po optužnici, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, vozio je čak 120 km/h te je izgubio kontrolu nad vozilom i izletio izvan ruba kolnika na zemljano-travnatu površinu, piše Slobodna Dalmacija.

Doslovno je pomeo nesretnog 82-godišnjeg Svalinu koji se upravo vraćao od susjeda imenjaka prema svojoj kući udaljenoj pedesetak metara.

BMW je, nakon što je pregazio starca, udario u betonski ogradni zid dvorišta jedne kuće te se odbio preko voćnjaka u dvorište druge kuće, da bi na kraju pao na parkirani automobil BMW. Bigava je u nesreći bio teško ozlijeđen, a njegov suvozač Dalibor Svalina podlegao je zadobivenim ozljedama.

- Osjećam se krivim kako to optužnica navodi - skrušeno je rekao Bigava, kojeg zastupa odvjetnik Vinko Gulišija, koji je kazao kako u uvodnoj riječi nema što dodati jer je njegov klijent sve priznao.

Zatim je svjedočio Ivan Svalina (50), sin pokojnog Filipa, koji je u emotivnom iskazu rekao da je vidio pir i kolonu automobila te da je Bigava u svom BMW-u non-stop "šlajfao da se sve dimilo".

- On se okrenija i krenija suprotno od kolone i doletija je, ma bit će i 150 na sat. Vidija san ga kako je proletija kraj moje kuće. Odjednom se čula neka jaka buka i potrča san prema kući susida Filipa vidit šta je bilo, triba li kome pomoći. Vidija san BMW kako se popeja na vrh kuće i pa na drugi BMW koji je bija parkiran. Onda san vidija nogu na cesti i pitan susida čija je to noga, a on mi veli da je to mog oca koji je taman krenija kući i da ga je Bigava pokupija. Uvatija san se za glavu i otiša, šta san drugo moga - kazao je Ivan i u ime svoje obitelji kazao sutkinji Marisi Matić da ih najviše boli što se Bigava nakon nesreće nikad nije javio, ni ispričao, ni izrazio sućut.

- Najgore je šta nije nikad reka: "Oprosti, ubija san van ćaću!" Samo je triba biti čovik i do ovoga ne bi došlo. Kad je izaša iz zatvora, brat je priprema mater da bi on moga doći, a ona je tad rekla: "Nemojte mu ništa ružno reći!", a danas kad smo išli na sud, kazala je: "Nemojte ga, sinko, tužiti." Ma, ovo nije ni ljudski ni čovječanski i nije nama do toga da on ode u zatvor. Samo je triba biti čovik - prenio je Ivan stav obitelji pokojnog Filipa, donosi Slobodna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava