Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijana HAC-ovka dobila otkaz jer je još u istražnom zatvoru

Foto: Facebook/Ivana Tena Gotovac

Prvih 30 dana pritvora morali su joj odobriti kao neplaćeni dopust, ali nakon 30 dana imaju joj pravo dati otkaz. Ovu apsurdnu praksu HAC je morao uvesti zbog sudske kazne

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Ivana Tena Gotovac Soldić (38) više nije zaposlenica Hrvatskih autocesta, službeno nam je potvrđeno iz te državne tvrtke.

Ta djelatnica HAC-a imala je mnoštvo kazni za vožnju u alkoholiziranom stanju i prometnih prekršaja. Krajem listopada u Splitu je na pješačkom prijelazu usmrtila studenticu iz Čapljine Mariju Ćorić (19).

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Umjesto da stane, pokuša pružiti pomoć, Gotovac Soldić pobjegla je s mjesta nesreće. Kad ju je policija pronašla, imala je u tijelu više od 1 promil alkohola.

I inače su joj privatni profili na društvenim mrežama bili prepuni fotografija na kojima izgleda pripito i na kojima je redovito s alkoholom u ruci.

Sud je prvo odredio jednomjesečni pritvor za Gotovac Soldić, a zatim joj je prošli tjedan pritvor produljen baš zato da ne bi ponovila vožnju u pijanom stanju s obzirom na prethodne prekršaje.

I baš je zato dobila otkaz u HAC-u. Prvih 30 dana pritvora morali su joj odobriti kao neplaćeni dopust, ali nakon 30 dana imaju joj pravo dati otkaz.

Koliko god apsurdno zvučalo, HAC je tu praksu uveo jer ga je sud kaznio što je prije uhićenim direktorima dao otkaz.

Komentari (93)
  • Baš ženstveno izgleda na ovoj slici s cigarama

    27. 11. 2018,   18:28
  • da je bilo pravde u prvom ili drugom njenom bahatom ponašanju u vožnji te da je adekvatno kažnjena do ovoga vjerojatno ne bi došlo...ovako pura si umislila da je nedodirljiva,nadam se da će pravosuđe imati milosti te da će je u sklopu zatvorske kazne od barem 20 godina dodatno poslati na odvikavanje od alkohola i kao posebnu mjeru zabraniti joj upravljanje bilo kojim motornim vozilom...

    27. 11. 2018,   18:30
  • Ok,sasvim je u redu da je dobila otkaz . Ali nije mi jasna jedna stvar , Milan Bandić je svojedobno nekoliko mjeseci bio u istražnom zatvoru . Kako su to njemu pravdali ? Dobijao je plaću , što mu je pisalo na isplatnoj listi ? Živo me to zanima .U Ustavu RH piše da smo svi jednaki pred zakonom. Molio bih nekog pravnika da mi to objasni.

    27. 11. 2018,   18:32