Obavijesti

News

Komentari 80

Pijana vozila i ubila čovjeka: Prijeti joj 15 godina zatvora...

Pijana vozila i ubila čovjeka: Prijeti joj 15 godina zatvora...
1

U optužnici je odvjetništvo predložilo obvezu redovitog javljanja Vere Begić državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je u ponedjeljak pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv 40-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Puli. 

Premda državno odvjetništvo nije otkrio podatke o okrivljenici, radi se o bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić koja je, upravljajući osobnim automobilom "peugeot" u suprotnom smjeru po Istarskom ipsilonu, kod čvora Novigrad, izazvala nesreću u kojoj je smrtno stradao 41. godišnji Umažanin dok su njegova 38-godišnja supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama. 

Pijanom vožnjom ubila čovjeka: 'Vratite pročelnicu u pritvor!'
Pijanom vožnjom ubila čovjeka: 'Vratite pročelnicu u pritvor!'

U optužnici je odvjetništvo predložilo produljenje mjera opreza odnosno obvezu redovitog javljanja Vere Begić državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom Istarskog ipsilona, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Tako je lijevim bočnim ogledalom svog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo vozila kojim je, krećući se iz suprotnog (dopuštenog) smjera prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Slovenije.

Pročelnica na slobodi: Pijanom vožnjom ubila čovjeka u Istri...
Pročelnica na slobodi: Pijanom vožnjom ubila čovjeka u Istri...

Okrivljenicu se tereti da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a