Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijana vozila i ubila čovjeka: Prijeti joj 15 godina zatvora...

None Foto: Pixsell

U optužnici je odvjetništvo predložilo obvezu redovitog javljanja Vere Begić državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je u ponedjeljak pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv 40-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Puli. 

Premda državno odvjetništvo nije otkrio podatke o okrivljenici, radi se o bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić koja je, upravljajući osobnim automobilom "peugeot" u suprotnom smjeru po Istarskom ipsilonu, kod čvora Novigrad, izazvala nesreću u kojoj je smrtno stradao 41. godišnji Umažanin dok su njegova 38-godišnja supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama. 

TUŽITELJSTVO SE ŽALILO Pijanom vožnjom ubila čovjeka: 'Vratite pročelnicu u pritvor!'

U optužnici je odvjetništvo predložilo produljenje mjera opreza odnosno obvezu redovitog javljanja Vere Begić državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom Istarskog ipsilona, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Tako je lijevim bočnim ogledalom svog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo vozila kojim je, krećući se iz suprotnog (dopuštenog) smjera prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Slovenije.

"STRAŠNO MI JE ŽAO" Pročelnica na slobodi: Pijanom vožnjom ubila čovjeka u Istri...

Okrivljenicu se tereti da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo.
 

Komentari (80)
  • Jedina pravda da joj sude i presude žena i djeca nedužno ubijenog.

    4. 3. 2019,   21:39
  • Bitno je zvati se Horvatinčić.

    4. 3. 2019,   21:38
  • Da je netko od nas sitnih riba,takvo nesto nedaj boze napravio,vec bi davno bili iza resetaka

    4. 3. 2019,   21:49