Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijani djed bacio unuka u peć jer je 'ugledao vraga u njemu'

Rus (53) je u alkoholnom ludilu bacio svog dvogodišnjeg unuka u peć nakon što ga je istrgnuo iz ruku svojoj ženi i istjerao ju van. Dječak se bori za život

Neimenovani muškarac i njegova žena su u svojoj kući u Omsku, u jugoistočnom Sibiru, čuvali dijete svojoj kćeri (21) koja je za to vrijeme radila. Umjesto da se posvete djetetu imali su zajedničku pijanku. Djed je navodno prije toga pio više dana zaredom. 

U jednom trenutku ušao je u delirij i učinilo mu se da je ugledao vraga u djetetu. Zgrabio je malenog dječaka od svoje žena i istjerao ju iz kuće, da bi ga zatim bacio u goruću peć kako bi ga ubio i 'zaštitio od vraga'. 

Baka i jedna susjeda ubrzo se upale u kuću i spasile dječaka koji je cijelo vrijeme vrištao od boli. Nedugo zatim policija je uhitila djeda, za kojega kažu da je bio pod snažnom intoksikacijom alkoholom.

- Prestrašna priča. Ovo je poput nečega što bi Gestapo napravio. - rekao je šef ambulante koja je zaprimila dječaka. 

Dječak je trenutno na intenzivnoj njezi u izuzetno nestabilnom stanju jer je dobio teške opekline na preko 50% tijela.

- U teškom je stanju. Prerano je za ikakva predviđanja. Pri nošenju s takvim opeklinama nemoguće je razumjeti njegovo stanje koje se može rapidno pogoršati. Liječnici trenutno radi sve da bi olakšali djetetovu patnju. - izjavila je Svjetlana Ospjenikova, glasnogovornica regionalnog zdravstvenog odjela u Omsku.

Djed čeka suđenje i ako ga se osudi njega čeka dugogodišnji zatvor.

Ovaj incident dogodio se samo četiri mjeseca od posljednje slične tragedije u Rusiji, piše Daily Mail.

Naime, u siječnju je Maksim Sagalakov, 11-mjesečna beba, umro nakon što su ga pijani djed i baka živog bacili u peć. Njegove pougljenjene ostatke pronašla je shrvana majka (20) kad se vratila kući.

Komentari (30)
  • dedu treba zivog kremirati.

    28. 4. 2019,   22:13
  • rusi nestaju zbog zestokog alkohola.. prosjecno muski zive oko 60 g.

    28. 4. 2019,   22:24
  • Izgleda da je u djeduški vrag

    29. 4. 2019,   00:17