Obavijesti

News

Komentari 114

'Bili su pijani i nasilni, htjeli su ući u rađaonu, nismo im dali...'

'Bili su pijani i nasilni, htjeli su ući u rađaonu, nismo im dali...'
1

Policija je privela muškarce kod kojih je utvrđeno da su bili pod znatnim utjecajem alkohola. Stariji muškarac imao je 3,71 promila alkohola, neslužbeno doznajemo, a mlađi je imao 1.41 promil

VIDEO

Dvojica alkoholiziranih muškaraca nasrnula su u subotu oko ponoći u bjelovarskoj bolnici na medicinsko osoblje, a jedan od njih je razbio staklo na vratima ginekološkog odjela i liječniku zaprijetio da će ga ubiti, izvijestila je bjelovarska policija.

U čekaonici Hitnog odjela 40-godišnjak i 27-godišnjak dovezli su kćer 40-godišnjaka kojoj su počeli trudovi. Medicinsko osoblje na Hitnom prijemu im je reklo da se požure s pacijenticom u rodilište na što su muškarci počeli žestoko protestirati, galamiti, a u jednom trenutku 27-godišnjak je fizički nasrnuo na medicinskog tehničara te ga primao za ruke u namjeri da ga fizički ozlijedi.

'Vikala je da sam ga i ja ubila, zgrabila me i bacila na pod...'
'Vikala je da sam ga i ja ubila, zgrabila me i bacila na pod...'

Potom su s pacijenticom otišli na Odjel djelatnosti za zdravstvenu zaštitu žena gdje su također vikali i vrijeđali osoblje, a 27-godišnjak je opet uz prijetnje fizički nasrnuo, ovoga puta na dvije medicinske sestre (59-godišnju i 30-godišnju) te je tada rukom razbio staklo na ulaznim vratima Odjela i pred djelatnicom bolnice izrekao prijetnju ubojstvom jednom od liječnika ginekologije.

- Trudnica je bila u visokom stupnju trudnoće. Muškarci koji su je pratili bili su vidno alkoholizirani, htjeli su ući u prostor rađaone što primalje nisu dopustile. Bili su verbalno i fizički nasilni pa smo pozvali policiju. Srećom, nitko nije ozlijeđen, rekao nam je liječnik Goran Pavlović.

Trudnica je tijekom noći rodila.

Imao 3,71 promila

Policija je privela muškarce kod kojih je utvrđeno da su bili pod znatnim utjecajem alkohola. Stariji muškarac imao je 3,71 promila alkohola, neslužbeno doznajemo, a mlađi je imao 1.41 promil.

Mlađi nasilnik, otac djeteta je nakon izlaska iz policije došao u rodilište kako bi se raspitao za zdravlje suprug i djeteta, pri čemu nije nikome uputio niti riječi isprike. Tijekom dana obojica su privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru zbog remećenja javnog reda i mira, ali nismo uspjeli saznati  ishod. 

Ujedno će policija nakon dovršenja kriminalističkog istraživanja protiv 27-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu zbog prijetnje smrću dežurnom liječniku koji mu je nekoliko sati kasnije porodio ženu. 

S dvojicom muškaraca bio je i treći koji ih je dovezao, ali on je cijelo vrijeme sjedio u automobilu. 

Udruga medicinskih sestara: Još ne vidimo promjene

- Oštro osuđujemo svaki napad na medicinske sestre i tehničare. Svjedoci smo stalnih verbalnih napada, a u posljednje vrijeme sve je više i fizičkih napada. Iako je ministar najavio promjene, još ih nismo vidjeli, no svi ih željno očekujemo jer smatramo da su nužne. Ono što bi doprinijelo osjećaju sigurnosti na radnom mjestu su ujedno i naši zahtjevi: tražimo zaštitu medicinskog osoblja kroz 24 - satnu nazočnost zaštitarske službe, nadzor kamerama, uvođenje tihih alarma povezanih sa zaštitarskom službom, strože kontrole ulazaka posjeta u zdravstvene ustanove, a ono što smatramo najvažnijim je adekvatna kazna za napadače ako dođe do incidenta. Svi medicinski djelatnici očekuju donošenje takvih mjera, jer situacija je doista alarmantna - kazala je Tanja Lupieri, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Liječnička komora: Očekujemo primjenu kaznenog zakona

Hrvatska liječnička komora najoštrije osuđuje sve oblike napada i prijetnji prema liječnicima i drugim zdravstvenim djelatnicima i očekuje striktnu primjenu Kaznenog zakona odnosno njegove odredbe po kojoj se napad na liječnike i zdravstvene radnike procesuira kao kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku, izjavio je prvi dopredsjednik/v.d. predsjednika HLK-a dr. sc. Krešimir Luetić u povodu još jednog napada na medicinske radnike u bolnici u Bjelovaru.

S ciljem zaštite liječnika, liječničke struke i pacijenta HLK zahtjeva žurno i odgovarajuće  postupanje nadležnih institucija.

Podsjećamo da je upravo na inicijativu HLK-a ujesen prošle godine u Hrvatskom saboru izmijenjen Kazneni zakon na način da se napad na zdravstvene djelatnike procesuira po službenoj dužnosti, a što se može kazniti i do pet godina zatvora. Ističemo kako napadi na liječnike i drugo zdravstveno osoblje ne samo što nanose štetu napadnutima već kao posljedicu imaju i ugrožavanje pružanja zdravstvene zaštite pacijentima. Zdravstveno osoblje nad kojim je izvršena prijetnja ili napad nije u mogućnosti nastaviti pružati zdravstvenu uslugu čime su izravno ugroženi pacijenti među kojima mogu biti i oni kojima je usluga hitno potrebna, izjavio je dr. Luetić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a