Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijani pucali iz BMW-a, a onda su odlučili i bježati policajcima

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Dva su muškarca pucala iz plinskog pištolja u Mačkovcu i Žiškovcu. Bili su pijani, a uhićen je i treći. Odbijali su stati policajcima koji su ih priveli uz sredstva prisile

Međimurska policija dobila je u utorak navečer dojavu o pucanju iz vatrenog oružja u Mačkovcu i Žiškovcu, gdje su poslali sve raspoložive policijske ophodnje. Samo nekoliko minuta kasnije, policajci PP Mursko Središće su u obližnjem Krištanovcu pronašli srebrni BMW čakovečkih registracija u kojem su bili muškarci za koje se sumnja da su pucali. 

Iako je policija pokušavala svjetlosnim i zvučnim signalima zaustaviti vozilo, vozač se nije obazirao na njih, već je nastavio vožnju. Nakon nekog vremena ipak se zaustavio i policajci su ih provjerili,  a zatim i utvrdili da su su se muškarci stari 22, 26 i 33 godine oglušili na policijska upozorenja i naredbe, te su ih uz uporabu sredstava prisile priveli na kriminalističko istraživanje u postaju u Murskom Središću. 

Policija je utvrdila da su u utorak oko 21 sat u Mačkovcu i Žiškovcu iz BMW-a, 33-godišnjak s 1,87 promila i 26-godišnjak s 2,14 promila pucali u zrak iz plinskog pištolja. Pištolj su pronašli i oduzeli 33-godišnjaku. Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je još i da je pijani dvojac počinio više prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te su u srijedu privedeni dežurnom prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu.  

Komentari (8)
  • I opet nema čak ni inicijala prekršitelja. Što na ovo ima za reči Kajtazi?

    12. 6. 2019,   12:19
  • Bmw, Medjimurje, pucnjava... Sve jasno..

    12. 6. 2019,   12:07
  • Ma joj ti Međimurci. Do neki dan se čiinlo vrijedni, radišni ljudi a sda se sve to povampirlo. Organziraju skupove kojima šire nacionalnu nesnošljivost, voze pijani, bježe i pucaju po policiji....

    13. 6. 2019,   02:36