Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijani rekorderi na cestama za vikend: Napuhao 3,3 promila

Što se tiče mladih vozača najviše je napuhao 21-godišnji mladić u petak u 18 sati u Križevcima kad je izazvao i prometnu nesreću. Na sreću nitko nije ozlijeđen a mladić je uhićen

Tijekom proteklog vikenda od 15. do 17. ožujka, na području PU istarske evidentirano je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom, te kontrolirano ukupno 548 vozača,  od koji je iz prometa isključeno njih 27. 

Od tog broja posebno je zanimljiv evidentirani slučaj od ponedjeljka 18. ožujka u 2.50 sati, kada je na kolniku Istarske ulice u Funtani kraj Poreča, policija zaustavila osobni automobil Seat, bosanskohercegovačke registarske oznake. Njime je upravljao28-godišnji državljanin BiH, a kojem je utvrđena koncentracija alkohola od 2.09 promila. Vozač je dakako isti tren isključen iz prometa, a zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja uhićen i prepračen u policijske prostorije na otrežnjenje. Kada dođe k sebi,uručiti će mu optužni prijedlog i sprovesti nadležnom prekršajnom sudu. 

U Koprivničko-križevačkoj napuhao 3,3 promila

Najveća koncentracija alkohola na cestama Koprivničko križevačke županije tijekom vikenda zabilježena je kod 42-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, u 21.30 sati u zaustavljen u Dropkovcu. Napuhao je rekordnih 3,30 promila i policija ga je odvela na otrežnjenje. Kad dođe „k sebi“, najvjerojatnije tijekom ponedjeljka bit će priveden na Prekršajni odjel, koprivničkog Općinskog suda.
 
Što se tiče mladih vozača najviše je napuhao 21-godišnji mladić u petak u 18 sati u Križevcima kad je izazvao i prometnu nesreću. Na sreću nitko nije ozlijeđen a mladić je zbog vožnje u pijanom stanju s 1,84 promila i izazivanja prometne nesreće uhićen i po žurnom prekršajnom postupku dobio je pet dana zatvora kud je odmah odveden. 

Što se tiče pijanih u prometu na susjednoj Virovitičko – podravskoj županiji vikend „pobjedu“ je odnio 66 godišnji biciklist.  On se vozio na dva kotač s nevjerojatnih 3,73 promila kroz Slatinu u subotu usred dana. Policija ga je alkotestirala u 11,40 sati. 

Komentari (2)
  • Ovog biciklistu va Slatini ,su jedva fermali z presretačun.

    18. 3. 2019,   12:12
  • Čekamo priopćenje PU kopr.-križ. da nije moguće dokazati da je alkoholizirani vozač ikoga ugrozio jer se uspješno zaustavio na policijski znak stop, čime je jasno dokazao kako je bio svjestan i mogao pravovremeno reagirati u svim prometnim situacijama.

    18. 3. 2019,   11:52