Obavijesti

News

Komentari 33

Pijavice i olujni vjetrovi čupali stabla, valovi potapali brodove

Pijavice i olujni vjetrovi čupali stabla, valovi potapali brodove
44

U nedjelju navečer orkansko nevrijeme pogodilo je Novigrad, Umag i Buje. Tuča veličine oraha padala je u Umagu. U Zadru su veliki valovi nanosili kamenje po cesti

VIDEO

Nevrijeme koje je u nedjelju nešto prije podneva zahvatilo Istru prouzročilo je stanovnicima probleme. Zbog udara groma izbilo je nekoliko manjih požara. Zabilježeno je nekoliko manjih požara na Učki, zatim u selu Šverki kod Umaga gdje su se zapalile bale sijena i u Rogovićima kod Poreča gdje je grom udario u stablo. Zbog iskrenja električnog stupa, na potezu od Vodnjana prema Šalveli, izgorjelo je oko 500 četvornih metara trave. Udar groma izazvao je manji požar u selu Glavica kod Sv. Petra, a u Lindaru je izgorjelo oko 10 hektara raslinja. 

Na ribarskom molu u Umagu su potopljena 15-metarska ribarica Katarina i više barki. Ulice Umaga su bile prekrivene ledom što je izazvalo kaos u prometu. Na jedan automobil su u vožnji pala dva stabla. Srećom, vozač i putnici su neozlijeđeni. U Bujama je nestalo struje, a u Umagu su udari groma izazvali i više manjih požara, javlja iPress.

Olujno nevrijeme poharalo je i Veli Lošinj. Jak vjetar praćen tučom i kišom rušio je stabla, a neka su završila na parkiranim automobilima. 

Nevrijeme je u Zadru donijelo ogromne valove koji su prouzročili materijalnu štetu - od nabacanog kamenja na cestu, do potopljenih brodova. Zadarska policija u nedjelju je imala pune ruke posla. Oko 14 sati se na otok Maun nasukao gumenjak u kojemu je bilo deset ljudi. Pomoć su im pružili pomorski policajci koji su ih smjestili na službeni brod, a gumenjak su oteglili u luku u Povljani na Pagu. 

Dok su spašavali ljude s gumenjaka na otočiću Mali Brušnjak policajci su uočili nasukanu jahtu, kojom je upravljao Nijemac (48). S njim je bilo još pet ljudi. Svi su u gumenjaku dotegljeni do luke Šimuni na Pagu. 

A, nešto prije ponoći mještanin Mandri, također na Pagu, policiji je dojavio da se u uvali Girinica nasukala jedrilica u kojoj je bilo devetero Čeha. Nitko nije ozlijeđen, osim što je 45-godišnji zapovjednik jedrilice bio pijan pa nad njim postupak provodi Lučka kapetanija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"