Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Piknik za pamćenje - više od 5.000 školaraca na Velesajmu

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 13

Sajam radosti bez granica za djecu i roditelje, Growing Up, trajao je od 14. do 16. rujna, a u sklopu njega 24sata organizirao je i Piknik za školarce. Mališani su uživali sa Zdravoljupcima, curice su postajale princeze... I svi su složni - jedva čekaju još jedan piknik

Veselo je bilo u svakom kutku, a više od 5.000 školaraca u pratnji roditelja posjetilo je ovog vikenda Piknik za školarce i sajam Growing Up na Zagrebačkom Velesajmu. 

Djeca su uživala u brojnim zanimljivostima koje su im pripremili organizatori u suradnji s partnerima. Uz MUP i sigurnost u prometu, tu su bili i vatrogasci koji su djeci otvorili unutrašnjost vatrogasnog vozila i provozali ih na novom vatrogasnom quadu. Atrakcija su bile i maskote popularnih Zdravoljubaca iz Konzuma koji su pjevali i plesali s brojnim dječjim zborovima i plesnim skupinama te sudjelovali u sportskim i robotičarskim radionicama. 

Foto: Borna Filić/PIXELL Piknik je, također, bio prigoda za druženje školaraca s omiljenim youtuberima s Joomboosa: Two Crazy Beauties, Franom i Bornom i Nikom Pavičić koji su s maskotama Zdravoljubaca educirali djecu o zdravim životnim navikama i zdravoj prehrani. 

Bilo je tu i puno zanimljivih nagrada.  Najpoznatiji Joomboos youtuber LayZ i Gospodin Rajko, maskota Zvijezda ketchupa, upustili su se u malo ispitivanje kondicije školaraca, a najbolje su nagradili košarama punim ukusnog Zvijezda ketchupa. 

Foto: Borna Filić/PIXELL Za curice je posebno zanimljivo bilo u Janinom kutku gdje ih je uređivala profesionalna šminkerica, a za uspomenu su se fotografirale s tijarama, poput pravih princeza. Uz to, u Jana princess korneru curice su sudjelovale u likovnoj radionici oslikavanja princeza, a za inspiraciju su poslužile Jana bočice s Disneyjevima princezama. 

Foto: Borna Filić/PIXELL PIKO iz Pik Vrbovca, u suradnji s chefom Markom Dravincem i uz pomoć Ugostiteljsko turističkog učilišta Zagreb organizirao je natjecanje djece u izradi omiljenog sendviča u kojem se tražilo mjesto više, kao i za Zdravoljupci gastro show koji je oduševio velike i malene. 

Foto: Borna Filić/PIXELL No, to nije bilo sve. Uz brojne edukacije i radionice, ples, predstave, nastupe i sportske izazove, premijerno je prikazana i dramska predstava Zdravoljupci, zbog koje su školarci i brojni mališani s tribina pohrlili na pozornicu.

Sretnom povratku u školske klupe pridružio se i Sport Vision s Buzz - sneaker station destinacijom koja je najbolju fotografiju s eventa nagradila poklon bonom od 500 kn za asortiman u Buzz-u

Foto: Borna Filić/PIXELL Zoološki vrt grada Zagreba unutar Growing Up sajma organizirao je izložbu malih životinja i CSI ZOO laboratorij gdje su najmlađi mogli naučiti može li se proizvesti struja iz krumpira, kako škorpion izgleda pod UV svjetlom te druge zadivljujuće činjenice iz prirode... Zaljubljenici u vlakiće imali su priliku provozati putem tableta vlakove koji su dio jedne od najvećih maketa željeznice u Europi – Backo mini expressa. Moglo se pratiti i modne revije dizajnera za djecu te razgledati KIDS DESIGNER ZONE s namještajem za dječje sobe poznatih distributera namještaja.

Subotnja večer završila je nastupima malih stepera Step by Step, jedne od najpopularnijih zagrebačkih plesnih skupina Atomic Dance Factory i mladih talentiranih glazbenica Stele Paradžik i Zsa Zsa-e

Foto: Privatni albumI Školarci su složni - jedva čekaju još jedan Piknik za školarce i sajam radosti bez granica za djecu i roditelje - Growing Up, koji se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova. 

Tema: Promo sadržaj