Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pili su kupku umjesto votke: Broj mrtvih narastao je na 71

None Foto: YouTube

Po vlastima, na etiketi ulja jasno stoji da nije za konzumaciju jer sadrži metanol, toksičnu supstancu koja se često koristi kao antifriz. Ovakve tekućine obično sadrže etanol...

Broj preminulih u trovanju mirisnom kupkom koju su popili Rusi u Irkucku, u Sibiru, popeo se u četvrtak na 71 osobu, objavila je lokalna podružnica ruskog ministarstva zdravstva.

Ukupno je 117 osoba otrovano počevši od vikenda, "od kojih je 71 osoba preminula", izjavila je glasnogovornica ministarstva Tatjana Lebedeva koju citira novinska agencija Interfax.

Po vlastima, na etiketi ulja jasno stoji da nije za konzumaciju jer sadrži metanol, toksičnu supstancu koja se često koristi kao antifriz.

Ovakve tekućine obično sadrže etanol, koji se može popiti bez posljedica, no ne i metanol, koji je smrtonosan i u malim količinama. 

Cijena votke koja se službeno prodaje u trgovini postala je previsoka za milijune siromašnih Rusa, posebno u provinciji gdje je standard života vrlo nizak.

Po nekoliko procjena, oko 25 milijuna Rusa ima nedovoljne prihode da bi mogli doći do alkohola legalnim putem.

U srijedu je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio vladi da pooštri propise o alkoholnim supstancama koje se prodaju za farmaceutsku ili kozmetičku upotrebu kako bi se "smanjila njihova konzumacija".
 

Komentari (28)
  • Rusi se ne kupaju oni samo loču :)

    22. 12. 2016,   09:08
  • Moja baka je bila kronični alkoholičar i ništa joj više nije bilo dovoljno jako te si je kupovala čisti alkohol u ljekarni i onda to pila pomiješano s vodom. Strašno.

    22. 12. 2016,   09:49
  • Ruski oligarsi i njihova djeca (ali ne samo oligarsi, nego i mnogi drugi bogati Rusi) razbacuju se Ferrarijima, Lamborghinijima i BMW-ima, kao pljevom, dok s druge strane sirotinja nema ni za najosnovnije, pa pribjegava ovakvim surogatima. No, ništa bolje nije ni kod nas.

    22. 12. 2016,   09:10