Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Piloti Lufthanse u štrajku, otkazuju oko 3000 letova

None Foto: REUTERS 7

Piloti Lufthanse će štrajkati četiri dana. Tražili su veće plaće i jamstva da neće biti otkaza. Croatia Airlines će preuzeti putnike, ako zatraži Lufthansa

U ponoć je počeo četverodnevni štrajk pilota Lufthanse, najvećeg njemačkog avioprijevoznika. U štrajku je više od 4000 pilota. Oni štrajkaju jer su propali pregovori s upravom kompanije od koje su tražili povećanje plaća od 6,3 posto, garanciju da neće biti otkaza te da ih neće raspoređivati u kompanije kćeri gdje su plaće puno niže. Piloti rade za Lufthansu, Lufthansu Cargo i niskotarifnu podružnicu Germanwings. Lufthansa otkazuje oko 3000 letova, a dnevno imaju oko 1800 letova. Predviđa se da će zbog štrajka otkazati dvije trećine svih letova. Uprava kaže da će ih ovaj štrajk koštati oko 100 milijuna eura, a u to nisu uračunate prodane karte. Tvrtka je zbog toga odlučila od suda tražiti zabranu štrajka.
U Zračnoj luci Zagreb je otkazan samo let za Frankfurt predviđen za ponedjeljak u 14.35 sati. Putnici će biti preusmjereni na let koji nije otkazan. Svi letovi prema Münchenu se normalno odvijaju, rekli su u Zračnoj luci Zagreb. U Croatiji Airlines su potvrdili kako će ako Lufthansa to zatraži, preuzeti dio putnika kojima su otkazani letovi. I oni će biti preusmjereni na letove koji nisu otkazani.

Komentari (5)
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    22. 2. 2010,   07:39
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    22. 2. 2010,   07:39
  • ...tak i treba...jebeš više mrvice sa stola dok par njih zarađuje milijone...

    22. 2. 2010,   07:39