Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pisao blog protiv islama pa ga masakrirali sjekirama na ulici

Četvorica zamaskiranih muškaraca je masakriralo blogera sjekirama i satarama. Zaskočili su ga na ulici ujutro dok je išao na posao u banku u gradu Sylhetu

Ananta Bijoya Dasa u utorak su ubili islamisti jer je pisao blog u kojem je kritizirao islam. Četvorica zamaskiranih muškaraca ga je masakriralo sjekirama i satarama. Zaskočili su ga na ulici ujutro dok je išao na posao u banku u gradu Sylhetu. 

Ubojice su pobjegle, a s obzirom na to da je bilo rano jutro policija je uspjela naći samo nekoliko svjedoka, javlja CNNUbijeni muškarac bio je u 30-im godinama, a on je već treća žrtva u Bangladešu ove godine koju su ubili sjekirama na ulici jer je pisao kritično o islamu. 

U ožujku je u Dakhi ispred vlastite kuće na isti način ubijen dvadesetsedmogodišnji Washiqur Rahman, a u veljači su ubili Amerikanca porijeklom iz bangladeša Avijita Roya

Odbor za zaštitu novinara pozvao je vladu da hitno reagira zbog ubojstava i kako bi zaštitila novinare, blogere i komentatore koji mogu postati žrtvama samo zbog svojih stavova. 

Komentari (18)
  • "Demokracija" kao što je kod Šešeljovih, HDZ-ovih, vehabijskih, sjevernokorejski itd..

    12. 5. 2015,   14:47
  • Islamisti na svakom koraku...

    12. 5. 2015,   12:07
  • Svijetu treba pod hitno opća sekularizacija, religije treba svesti na razinu diskrecijskog i osobnog izbora, jer ljudsku vrstu neće uništiti klimatske promjene nego religijski ratovi.

    12. 5. 2015,   15:08