Obavijesti

News

Komentari 75

Pisao Mamićeve lažne poruke: Varga je započeo štrajk glađu

Pisao Mamićeve lažne poruke: Varga je započeo štrajk glađu
1

Franjo Varga je pritvoren prošlog petka zbog sumnje da je autor lažnih SMS-ova koje je objavio Zdravko Mamić. Osječki sud odredio mu je mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi utjecao na svjedoke

VIDEO

Franjo Varga, informatičar uhićen zbog sumnje da je napisao lažne SMS poruke koje je javnosti uoči izricanja presude predstavio savjetnik Dinama Zdravko Mamić, u osječkom zatvoru počeo je štrajk glađu, piše Jutarnji list. Tim potezom, pišu, želi potaknuti istražitelje da ubrzaju cijeli proces kako bi se što prije počeo braniti sa slobode. 

Karamarko o Vargi: Čuo sam za njega, ali nismo surađivali
Karamarko o Vargi: Čuo sam za njega, ali nismo surađivali

Podsjetimo, Varga je pritvoren prošlog petka te mu je osječki sud odredio mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi utjecao na svjedoke. U srijedu je uhićen i vozač ministra Tomislava Tolušića, kum Milijana Brkića, Blaž Curić.

Uhićen Tolušićev vozač i Vasin kum: Dojavio je Vargi o istrazi
Uhićen Tolušićev vozač i Vasin kum: Dojavio je Vargi o istrazi

Njega se sumnjiči da je Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS-ova. 

Svađa u Otvorenom

Afera lažni SMS-ovi bila je tema i u Otvorenom na HRT-u.  

Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića, gostujući u emisiji rekao je da mu je klijent desetak dana prije presude naveo da je bio milijun posto siguran da će biti oslobođen i da su ga pojedinci uvjeravali da će biti slobodan čovjek. Naveo je da je Mamićeve SMS-ove vidio prije nego ih je objavio na konferencije za medije 5. lipnja, ali i da Mamić nije ispoštovao dogovor jer je ona nije bila planirana za dan kad ju je održao. Dodao je da vještačenje SMS-ova nije provedeno, a da se u medijima tvrde da su lažni.

Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala, naveo je da cijela priča nema veze sa unutarstrančkom obračunu u HDZ-u, ali je dodao kako je očito da je uski krug ljudi iz HDZ-a koristio usluge falsifikatora i subverzivnih pojedinaca da bi ljuljao državne institucije. To se može nazvati državni udar', smatra Jelinić. 

Brkić: Čuo sam da je priveden moj prijatelj i kum, a Bože moj
Brkić: Čuo sam da je priveden moj prijatelj i kum, a Bože moj

Ivan Zvonimir Čičak iz Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) smatra da je problem što informacije cure na sve strane i što pravna država ne funkcionira. Napao je Jelinića da je glasnogovornik paraobavještajnog podzemlja. 

Jelinić mu je uzvratio da mu uopće nije jasno s kojih pozicija nastupa i zašto brani Mamića. Upitao ga je koliko je posljednjih godina HHO-a zadnjih godina novaca dobio od Dinama i Mamića. 

- Nisam ništa osobno dobio. HHO je dobio 400 tisuća kuna - kazao je Čičak poručivši Jeliniću da je jadnik i bijednik. Jelinić je istaknuo da je cijela situacija jako neugodna za Brkića. 

Na pitanje događa li se ovo slučajno u vrijeme vukovarskog prosvjeda, Željko Olujiće, bivši glavni državni odvjetnik rekao je samo da mu tu nešto"smrdi". Ne može vjerovati da bi se Brkić i Karamarko, koji su bili visokopozicionirani u obavještajnom sustavu, oslanjali na osobu kao što je Varga spomenuvši pri tome kako je Varga Mamiću navodno za stotine tisuća kuna prodao lažne SMS-ove i nakon samo 24 sata u policiji prijateljima okrenuo leđa.  Međutim, Varga zna da ono što je pisao na internetu nije dokaz u pravnom smislu te da zbog toga neće biti kažnjen. 
S Olujićem se složio Mljević rekavši kako je tvrdnja da se u slučaju Tolušićeva vozača i Brkićeva kuma Blaža Curića radi o sumnji na kazneno djelo poticanja na sprječavanje dokazivanja - bedastoća.

Đuro Lubura, stručnjak za telekomunikacije zaključio je da je Vargin uradak na razini djeteta iz škole. 

- Umjesto stotina tisuća kuna, mogao je nekom djetetu kupiti sladoled da mu takvo što izradi - našalio se Lubura. Ono što ga brine je da se u javnosti barata činjenicama koje još nisu dokazane. 

Olujić se složio kako je šokantno da takve informacije dođu u javnost. Time se pokazuje da hrvatska država još uvijek u svom obrambenom mehanizmu nema instrumente zaštite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije