Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pisao predsjedniku i tražio da mu dopusti ubiti vlastitu djecu

None Foto: Screenshot

Indijac je otac osmero djece, od kojih šestero boluje od teške Canavanove bolesti. Od predsjednika je tražio dopuštenje da ih ubije jer 'će živjeti u teškoj patnji i boli'

Otac iz Indije pisao je predsjedniku države te tražio dopuštenje da 'iz milosrđa'' ubije svoje šestero djece koja boluju od rijetkog neurološkog poremećaja, piše Daily Mail.

Mohd Nazir iz Agre u Indiji u pismu je napisao kako želi prekinuti patnju svoje djece koja su stara od osam do 18 godina i boluju od Canavanove bolesti. To je teško degenerativno stanje koje počinje ukočenošću svih mišića, pojačanim rastom glave, a ubrzo slijedi i gubitak sluha, sljepoća, epileptični napadi, mentalna retardacija i paraliza. 

Nazir je od predsjednika zatražio milost te zamolio dopuštenje da eutanazira vlastitu djecu jer si ne može priuštiti njihovo liječenje. 

- Umoran sam od brige za djecu. Vodim malu trgovinu i to je sve što za njih mogu učiniti - rekao je za NDTV i dodao kako će sva djeca za dvije do tri godine biti nepokretna.

- Provodit će živote u boli i patnji i ne želim to za njih - rekao je Nazir, a supruga Tabassum dodala je kako su djeca htjela što jednostavniji život. Par ima još dvoje zdrave djece. 

Komentari (39)
  • Užasna tragedija!

    5. 6. 2015,   19:22
  • Taj degenerativni poremećaj se javlja kod djece kada oba roditelja imaju taj gen. Nakon prvog ili drugog djeteta rođenih s tim poremećajem normalan čovjek bi stao. Ali on je bio uporan dok ne dobije "ispravnu" djecu. I sad traži dopuštenje da ubije bolesnu... Ljudski šljam najgore vrste!

    5. 6. 2015,   19:32
  • Provodit će živote u boli i patnji i ne želim to za njih - rekao je Nazir, a supruga Tabassum dodala je kako su djeca htjela što jednostavniji život............................. !? ne razumijem ovu rečenicu... rosana, ajd objasni.... (ili opet loš translate)

    5. 6. 2015,   19:37