Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pitam se nije li Zagorec SDP-ovac, a dragulji naši'

None Foto: Renato Branđolica 3

Sanader smatra da je gradnja Pelješkog mosta pitanje hrvatskoga nacionalnog ponosa. Dodaje da ne želi ''crtati vraga na tablu'', već argumente

Za klub HDZ-a Zoran Milanović, najavio je predsjedavajući saborskom raspravom Vladimir Šeks. Milanović, koji je o proračunu govorio u ime kluba SDP-a, na ovaj se Šeksov lapsus samo namijao. Šeks je situaciju pokušao ispraviti doskočicom da je Milanović vrlo brzo mentalno prešao u HDZ, što je šef SDP-a kratko komentirao:
- Ta mentalna mapa je u nekoj drugoj aktovci - rekao je Milanović. Najavio je i da SDP neće amandmanima utjecati na proračun.
- Mislim da gubimo vrijeme. Kao što je govorio Vlado Gotovac: 'Ako uškutkate pjesnika, sigurniji bit će trenutak, ali izgubljeno bit će doba' - izrecitirao je Milanović.
IDS-ovac Damir Kajin rekao je kako je Vlada predložila proračun da se preživi do lokalnih izbora iduće godine. Upitao je premijera što će Hrvatskoj Pelješki most i hoće li služiti za izvoz mandarina. Sanader mu je dobacio iz klupe, ali to se nije čulo jer je mikrofon bio isključen.
- I Trst je naš, evo kaže premijer - prenio je Kajin njegove riječi.
Sanader je objasno da je za Pelješki most prvotno planirano 500 milijuna kuna koje su sada pale na 300 milijuna te dodao da je on pitanje hrvatskoga nacionalog ponosa.
- Ja ne želim ovdje crtati vraga na tablu, u raspravi želim manje politike, a više argumenata - rekao je Sanader.
- Sustav je blizu raspada. Nedavno su bili problemi s isplatom plaća, a sada su u pitanju mirovine koje još nisu isplaćene- rekao je u raspravi o proračunu SDP-ov Gordan Maras. Replicirao mu je vidno uzrujan ministar financija Ivan Šuker.
-Ne znam s kojim pravom obmanjujete umirovljenike! Gospodine Maras, jeftine političke poene skupljajte negdje drugdje, a novca za umirovljeniike ima- odgvorio mu je Šuker. SDP-ov Zoran Vinković ustvrdio je kako Hrvatska nije u banani.
-Nismo u banani jer je Vlada pojela i bananu i koru- rekao je Vinković. Na prozivke SDP-a HDZ-ov Krešo Filipović rekao je kako je i loša gospodarska politika- politika.

PANČIĆ: MOŽDA JE ZAGOREC SDP-ovac
U pojedinačnoj raspravi HDZ-ovci i SDP-ovci ponovno se međusobno optužuju čija je Vlada kriva za gomilanje dugova države.
 - Pitam se je li i general Vladimir Zagorec bio SDP-ovac. Možda su dragulji u trezoru na Iblerovom trgu - odgovorio je SDP-ov Ivica Pančić na HDZ-ove prozivke na račun Račanove Vlade. Njegov stranački kolega Nenad Stazić poslužio se premijerovom retorikom i ustvrdio kako Vlada ne zna 'bi li piškila ili kakila' zbog brojnih kontradiktornih Sanaderovih izjava. Podsjetio je da je premijer prvo tvrdio da svjetska kriza zaobilazi Hrvatsku, a potom priznao da smo u banani, pa sve do najava i odustajanja od zamrzavanja plaća, besplatnih udžbenika, nameta od 5 kuna za cigarete, do pitanja božićnica za umirovljenike. Stazić je iskoristio priliku i vladajuće podsjetio da je gorivo u susjednoj Sloveniji jeftinije nego kod nas.
 - Stazić je podsjetio da je gorivo jeftinije u SlovenijiKao da Slovenci naftu kupuju na Marsu! Kupuju je na istom tržištu kao i mi, no Slovenci nemaju hrvatsku Vladu i ministra Šukera - ustvrdio je Stazić.
Odgovorio mu je HDZ-ov Andrija Hebrang:
- Nije točno da ne znamo bi li piškili ili kakili. Kad čujemo vas točno znamo što bismo - rekao je Hebrang.

Komentari (6)
  • Sanaderov argument je da zbog nacionalnog ponosa trebamo graditi taj most? SICO!

    10. 12. 2008,   13:39
  • ..., da mi je sat vremena slobodnih aktivnosti u Saboru, non stop bi vas \"mariole\" vozile prema Golom otoku i nikad više ne bi vidjeli Zagreb.

    10. 12. 2008,   13:57
  • zbog tvog NACIONALNOG PONOSA majmune ljigavi SANADERU , mi smo gladni svega, života i hrane

    10. 12. 2008,   14:43