Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pitanje zabrane pobačaja bi se rješavalo na referendumu'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Što je to nacionalizam? Za mene je nacionalizam kad voliš svoju obitelj, svoj grad i svoju državu. To je izuzetno pozitivno - kaže Kolakušić i dodaje kako u nacionalizmu ne vidi prijetnju

Mislav Kolakušić, koji je na nedjeljnim izborima izabran u Europski parlament, je u utorka za N1 Televiziju komentirao inicijativu "67 je previše". Kolakušić smatra da 67 zaista jest previše. Rekao je i kako je podržao ovu referendumsku inicijativu potpisom. U Vladine tvrdnje o 45 milijardi kuna dodatnog troška Kolakušić ne vjeruje. 

- Ne vjerujem im ništa. U ovih 30 godina nisu pokazali ništa. Nijedan razlog, nijednu riječ da im vjerujemo - rekao je Kolakušić.O izjavama Angele Merkel da nacionalizam pokušava uništiti Europu kaže da mu zvuče bedasto i da su nejasne.

Å ibenik: Mislav KolakuÅ¡ić družio se s građanima i pozivao ih na učlanjenje TOMISLAV KLAUŠKI A da mi naprosto Kolakušiću damo čitavu Hrvatsku u ruke?

- Što je to nacionalizam? Za mene je nacionalizam kad voliš svoju obitelj, svoj grad i svoju državu. To je izuzetno pozitivno - kaže i dodaje kako u nacionalizmu ne vidi prijetnju.
O temi zabrane pobačaja Kolakušić se ne izjašnjava jasno, kaže kako je to jedna od tema kojima se neće baviti.

- O svim bitnim pitanjima svako od nas ima određeno mišljenje. Ako ste premijer, ne smijete iznositi vlastito mišljenje o tome. To su pitanja koja građani rješavaju na referendumu - kaže. Ne vidi kako bi pitanje pobačaja na referendumu bilo protuustavno. 

Kolakušić je protiv uvođenja eura.

Å ibenik: Mislav KolakuÅ¡ić družio se s građanima i pozivao ih na učlanjenje IZNENAĐENJE EU IZBORA Kolakušić planira biti premijer, ali i voditi pravosuđe i policiju

Na pitanja o ustaškim obilježjima i pozdravu, Kolakušić kaže:

- Ja se time ne bih bavio. Vas zanima jedino podjela. Vaš jedini zadatak je da i dalje potičete podjele u hrvatskom društvu. Nećemo se time baviti. Mi moramo prestati biti siromašno društvo, a ne baviti se ovim temama koje vi namećete i kojima već 30 godina održavate HDZ na vlasti.

Komentari (126)
  • Ne zbori loše, mora se priznati, a i pametno izbjegava odgovore na pitanja tipa pobačaj, ustaški pozdravi i sl. U neku ruku se i slažem s njime, pošto smatram da postoje puno važnija pitanja od toga.. Nekako mi se čini da kopira ŽZ, jer ni oni se ne bave slićnim temama, već prvenstveno egzisetencijalnim, a tek onda i tim, kada dođu na red..

    28. 5. 2019,   18:31
  • Pošteno! Švicarska ima za svaku sitnicu referendum...

    28. 5. 2019,   18:29
  • Odmah na ustase i partizane...

    28. 5. 2019,   19:08